Lukas Toreirea
Lukas Toreirea

Poslednji veliki transferi leta: Parti u Arsenalu, Toreira u ljutom Atletiku

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.10.20. | 00:08

Pozajmica sa pravom otkupa za 20.000.000

Lekarske preglede obavio je već u subotu, ali tek u posldnjim minutima prelaznog roka Dijegu Simeoneu se ispunila davnašnja želja da dovede Lukasa Toreiru. Jurio ga je još dok je svojevremeno igrao u Sampdoriji, a ni tek prosečne utakmice u Arsenalu nisu ga pokolebale u stavu da je on pravi fudbaler za sistem Jorgandžija.

Transfer je ozvaničen negde oko ponoći, 24-godišnji Urugvajac je stigao na pozajmicu do sledećeg leta, Atletiko će imati mogućnost da ga tada otkupi za 20.000.000 evra.

Izabrane vesti

Biće mesta za njega, posebno zbog izvesnog odlaska Tomasa Partija u Arsenal. Celog leta su Tobdžije zvale u Madrid da pitaju za Partijevu cenu, Jorgandžije su uporno odgovarale da on može da ide samo ako se aktivira izlazna klauzula od 50.000.000 evra. Na kraju je Arsenal pomao bezobrazno uzvratio, učinivši to nekih pet sati pre isteka prelaznog roka.

Madridski As je izvestio da su na stadionu Vanda Metropolitano poludeli, jer ih o tome nisu obavestili ni Arsenal ni Parti, već uprava Primere po službenoj dužnosti.

Čelnici Atletika su uhvaćeni na pogrešnoj nozi, sa Toreirom su se doneke izvadili, ali u poslednjim satima pojavila se informacija da su hteli i novopečenog reprezentativca iz Levantea Hosea Kampanju. Na kraju, ostao je samo Toreira. A Parti je bio mnogo važan za Čolovu filozofiju i mada Toreirea jeste sličan igrač – nije isti.

Sa stadiona Vanda Metropolitano još dve manje bitne vesti za kraj prelaznog roka, talentovani ofanzivni vezni Viktor Malhejo, po mnogi najveći potencijal Atletika, otišao je na kaljenje u Hetafe, štoper Nehuen Perez će minute potražiti na pozajmici u Granadi.


tagovi

Nehuen PerezTomas PartiLukas ToreiraLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara