Komentari na vest

Poslednji YU kapiten Faruk Hadžibegić: Da smo ostali zajedno bili bismo evropski ili svetski prvaci

Munmbg Gnnbvh

pre 4 meseca

Ivkovic,ladic,spasic,stanojkovic,najdoski,hadzibegic(kap.),vulic,jozic,jarni,stojkovic,jugovic,savicevic,prosinecki,boban,katanec,bazdarevic,mihajlovic,mijatovic,pancev,suker.
S

Stari Hordaš

pre oko 3 godine

Hvala na lijepim uspomenama. Živio Hadžija!
G

Get

pre oko 3 godine

Istina je da je kod njih gore, ali to nije razlog da mi budemo kao oni. Srbovanje je kad se pevaju na stadionu pesme tipa "ubi zakolji...", "nož žica" i sl. odnosno kadase prebrojavaju krvna zrnca. To je isključivo u interesu onih koji žele od nas da naprave divljake
C

Crvenbeli

pre oko 3 godine

Zaboravio je Faruk da zbog Baljića Brnovića Sušića pa i njeganisu išli Vujačića Jokanović Mihajlović I Šestić koji su godinu ranije bili Šampioni sa VOJVODINOM ia Šele je pri tom bio mlađi od Sušića godinu a u duplo boljoj formi. Pa Mijatović Šuker i Boban prvaci omladinski Sveta 87.To je Osimova krivica što se osloni na pola Baš čaršije a realno je samo Jozić trebalo da ide. Al Osimov lokalpatriotizsm je doprineo najviše da ne budemo Svetski Prvaci ili bar Finslist
N

Nezvani Gost

pre oko 3 godine

Zanimljiva priča sa nekoliko ozbiljnih nedostataka,preskočenih činjenica i izvrtanjem istine.Krenimo redom.Pričajući o ligi bivše SFRJ Faruk je pomenuo mnoge timove i igrače namerno preskačući Zvezdu i njene igrače,u to vreme daleko najbolje ne samo u SFRJ nego i šire. Pomenuo je čak i neke totalne anonimuse kao što su Mehmed Buza,Ibrišimbegović itd.Slučajno?Ne bih rekao.Vardar,Čelik,Sloboda,Dinamo.Zvezde nigde.Zanimljivo.Drugo:Novinar je zaboravio da pomene da reprezentacija SFRJ nije bila skup najboljih igrača nego skup po nacionalnom ključu,gde je moralo biti mesta za sve bivše republike i sve nacionalnosti.I još jedna jako važna činjenica:moralo je biti što je moguće manje Srba.Nepunu godinu kasnije Zvezda će postati prvak Evrope,a iz te ekipe su protiv Argentine starteri bili samo Prosinečki i Šabanadžović? Slučajno? Ivica Osim je bio dobar trener,ali jako tvrdoglav i težak čovek,kome je najvažnije bilo da u ekipi igra što više igrača iz Bosne.Znaju to najbolje Savićević i Pančev koji su bili više na klupi i tribinama nego na terenu.U to vreme možda i najbolji igrači Evrope.A u reprezentaciji su nezasluženo igrali Jozić,Vujović,Panadić,Omerović,Brnović,Hadžibegić,Baljić.A Faruk je iako kapiten prvi pobegao iz te reprezentacije.Toliko o njemu kao čoveku i koliko je voleo svoju zemlju.
G

Gost999

pre oko 3 godine

Hahahah znao sam odmah da ce biti ovakav komentar.. Zamisli napravljen clanak, pisalo se o Jugoslaviji i fudbalu, a nije se cak ni usput Zvezda pomenula.. Cccc, strasno bgm. Citav ovaj intervju gubi kredibilitet i relevantnost, jer nije pomenuta Zvezda..
T

Top lista nadrealista

pre oko 3 godine

Hoćemo regionalnu ligu, baš nas briga za tenzije. Bolje i tenzije nego ovo NIŠTA.
T

To

pre oko 3 godine

Iliri su bili Sloveni. Jedno od plemena se zvalo Sorabi.
G

Gostunji

pre oko 3 godine

Zvezda, Srbija nikad Jugoslavija. Faruce ti kao bosnjo kako volite da kazete za sebe imas za koga navijati, a to su zmajevi dzeko i pjanic.
P

Poaro

pre oko 3 godine

Gde je nastala ta Zvezda genije? Kako se zvala ta drzava, gde je to Zvezda osvojila najznacajniji trofej? Sve vezano za Zvezdu asocira na Jugoslaviju! Otkad se zovemo Srbija, Zvezda je jadna i smesna.
P

Pape

pre oko 3 godine

@Poaro Svaka ti dala za komentar
I

Istoricar

pre oko 3 godine

Narodi koji govore isti jezik su isti narod. Svi "narodi" bivse Jugoslavije su starosedeoci na Balkanu i zvali su se Iliri. Kasnije su nas religije podelile kada je Rimsko carstvo puklo pa se i Hriscanstvo delilo na katolicko i pravoslavno bas preko nase teritorije. Mnogi ne zele to da priznaju i sa nase i sa njihove strane, ali mi smo braca, zato se toliko i mrzimo. Preglupa braca doduse, jer dozvoljavamo da nas zapadnjaci dele i teraju jedni na druge da bi oni profitirali od nase slabosti i razjedinjenosti.
c

chester84

pre oko 3 godine

Srbin je mio ma koje vere bio
G

Gost3333

pre oko 3 godine

Нисмо ми Илири већ Славени.Римљани су после другог устанка истребљени.Спортски поздрав
G

Get

pre oko 3 godine

Srbovanje najviše šteti Srbiji i Srbima. Dobra je ova teorija o Ilirima,Kao da je bitno ime, važno da se cenimo i poštujemo.
G

Gostovanje i gajba

pre oko 3 godine

a šta to znači srbovanje hoćeš da mi objasniš? Ja nisam čuo za termin hrvatovanje ili bošnjakovanje a hrvati i bosanski muslimani su 1000 puta veći nacionalisti od nas,njihove države su konstruisane na toj retorici, a to sa Srbijom nije slučaj koliko god se nameće da je tako.
B

Bosnjak

pre oko 3 godine

Sa i Zvezdas. Nismo 100 puta veci nacionalisti. 1:1. Nas je najmanje, i najugrozeniji smo. Toliko.