Postekoglu (©Reuters)
Postekoglu (©Reuters)

Postekogluova lekcija: Mi smo klub, nismo banka, ne zanima me zarada od Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.24. | 14:47

„Niti me interesuju igrači koji bi došli zbog LŠ, a ne zbog Totenhema“, kaže menadžer Pevaca

Prošlu sezonu Totenhem je završio na osmom mestu premijerligaške tabele, pa nije ni izborio mesto u nekom od tri evropska kupa.

Ali, zato je sada na dobrom putu da se domogne četvrtog mesta, koje vodi u Ligu šampiona. Ima klub iz Londona dva boda manje od Aston Vile, ali i meč manje, pa ako u nedelju kod kuće pobedi Notingem Forest, skočiće na poziciju broj četiri.

Izabrane vesti

Ipak, menadžer Pevaca Angelos Postekoglu uopšte ne pravi tu računicu, koliki će novac klub zaraditi ako se plasira u Ligu šampiona. Niti deluje uzbuđeno što bi mogao naredne jeseni da vodi ekipu u elitnom evropskom kupu.

Mi nismo banka, nego fudbalski klub. Nismo mi neka finansijska institucija. Ne vodim se time kakav će nam biti balans u knjigama na kraju godine. Šta hoću da kažem? Ako se plasiramo u Ligu šampiona – super. Zaradićemo novac – super. Da li to znači da ćemo biti treći sledeće sezone? Ne! Štaviše, verovatno će nam biti još teže“, pričao je Postekoglu na konferenciji za novinare.

Australijski trener grčkog porekla je ponovio da ga uopšte ne interesuje finansijska strana ostvarenih rezultata.

„Nije moj posao da vodim računa o klupskim finansijama, niti osećam pritisak da zbog toga moramo da se plasiramo u Ligu šampiona. Moj posao je da stvorim tim koji može da se takmičiti tamo i da napreduje u Premijer ligi“.

Nastavio je Postekoglu u istom stilu.

„Nije poenta koliko se novca zaradi od Lige šampiona, nego šta radite sa tim novcem. Da li ga investirate u tim? Da li jačate ekipu ili samo kažete „bićemo u Ligi šampiona sledeće sezone i to je super“. Uzalud te pare ako ih ne ulažete“.

Isto tako, menadžer Pevaca je poručio da mu ne trebaju igrači koji sad žele da dođu u Totenhem, samo zato što će najesen igrati u Ligi šampiona.

„Želim da fudbaleri dolaze zbog Totenhema. Ne želim one koje zanima samo Liga šampiona, jer oni bi došli zbog tog takmičenja, a ne zbog našeg kluba. Kada biram igrače, bitan mi je njihov karakter. Imali smo dva prelazna roka do sada i nisam imao nijedan problem sa dovođenjem fudbalera, iako nismo igrali u Ligi šampiona“, naglasio je Postekoglu.


tagovi

Angelos PostekogluTotenhemPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara