Postignut dogovor: Mile Svilar odabrao Romu

Vreme čitanja: 1min | sub. 12.03.22. | 22:16

Medicinski pregledi u narednih 10 dana

Srpski reprezentativni golman Mile Svilar od naredne sezone biće član italijanske Rome. Dobro upućeni Đanluka Dimarcio kaže da je mladi čuvar mreže dogovorio sve detalje sa čelnicima Vučuce, a u narednih 10 dana bi trebalo da odradi i medicinske preglede u Rimu.

Isti izvor navodi da je Svilar prethodno odbio produžetak saradnje sa Benfikom, a neuspešan je bio i poslednji pokušaj Real Sosijedada da ga privoli na svoju stranu. Svilar je bio velika želja Žozea Murinja i generalnog menadžera Tijaga Pinta.

Izabrane vesti

Svilar je rođen u belgijskom Antverpenu, fudbalski je stasao u Anderlehtu, a njegov potencijal je prepoznala Benfika, koja ga je 2017. godine dovela u klub uz obeštećenje od 2.500.000 evra i sa njim postigna petogodišnji ugovor, koji ističe ovog leta.

Još 2017. godine oborio je rekord kao najmlađi golman Lige šampiona sa 18 godina i 52 dana, predviđali su mu blistavu budućnost, ali je nakraju ostvario samo 20 nastupa u reazličitim takmičenjima za lisabonske Orlove.

Nosio je i dres svih mlađih selekcija Belgije, ali nije dobio poziv i za seniorsku selekciju Crvenih đavola. To je iskoristila Srbija, za koju je debitovao u prijateljskom meču sa Katarom 1. septembra prošle godine.

Svilar će u Romi imati ozbiljnu konkurenciju, s obzirom da je standardni čuvar mreže, prvi golman reprezentacije Portugalije, Ruj Patrisio.


tagovi

Mile SvilarŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara