Ansu Fati (AFP)
Ansu Fati (AFP)

Postoji li malerozniji igrač od Fatija? Čeka ga nova duga pauza, Barsa predlaže petu operaciju

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.01.22. | 00:45

Odluka je na talentovanom Špancu koji je do sada u karijeri upisao tek 53 nastupa za seniorski tim, a 75 mečeva propustio zbog povreda

Kada se pojavio u seniorskom fudalu delovalo je da je samo nebo granica, ali umesto fudbalskoj raja, dobio je pakao operacionih sala i dugih pauza zbog povreda. Kada podvučemo crtu, Ansu Fati nije još napunio 20 godina, iza sebe ima četiri operacije, a njihov broj mogao bi da se uveća dok još nosi epitet tinejdžera. Teško da u evropskom fudbalu postoji malerozniji fudbaler.

Propustio je početak sezone, vratio se golom, igrao par utakmica, da bi povrede ponovo uzele maha. Delovalo je da ih je prebrodio, u velikom stilu najavio povratak golom protiv Real Madrida u Superkupu Španije koji je njegova ekipa izgubila, a onda je u narednom meču protiv Atletik Bilbaa u Kupu kralja ušao u igru kao rezervista, ali pola sata kasnije tražio izmenu. U jurnjavi za igračem Baskijaca se požalio na bol u mišićima i napustio teren vidno utučen. Ispostavilo se da je reč o povredi zadnje lože, a detaljnije analize donele su novi košmar za jednog od najtalentovanijih fudbalera Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Barselona je izašla u javnost sa medicinskim saopštenjem u kojem stoji da se radi o povredi bicepsa femorisa leve noge iste zbog koje je u četiri navrata morao pod nož. Sreća u nesreći je da ovoga puta nije problem sa kolenom, već sa zadnjom ložom, a zbog istog problema je Usman Dembele proveo u ambulanti šest meseci - doduše, kod Francuza je ruptura bila potpuna, a kod Fatija je delimična. Katalonci su obavestili Fatija i njegovu porodicu, predlažu odlazak pod nož, ali odluka će biti isključivo na igraču. Iz kluba još savetuju da ne bi trebalo previše odugovlačiti sa odlukom.

Najgadniju povredu meniskusa doživeo je novembra 2020. godine i ona ga je udaljila sa terena na deset meseci. Četiri hirurške intervencije, uključujući i one artroskopske bile su neophodne da se sanira povreda zbog koje je, poređenja radi legendarni Kaka u šest navrata operisan.

Pre nekih 16 meseci, sa 17 godina i 311 dana postao je najmlađi strelac u istoriji španske reprezentacije i tada se već uveliko pričalo o novom fudbalskom čudu, o momku koji će u narednoj deceniji uskočiti u kopačke Lionela Mesija. Realnost je potpuno drugačija, ali talenat nema nikakve veze sa tim.

Neverovatan je podatak da je Fati do sada odigrao 53 meča za seniorski tim Barse, a da je zbog povreda propustio čak 75 mečeva!


tagovi

Ansu FatiBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara