Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Posušje traži beg sa dna, Tuzla ne odustaje od vrha

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.10.22. | 11:51

BiH 1: Poslednji duel 13. runde igra se danas

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

U fudbalskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine danas će biti spuštena zavesa na 13.kolo. U prethodna dva dana odigrano je pet susreta, a tačku na ovu rundu staviće duel u Hercegovini između ekipa koje imaju različite ambicije.

Izabrane vesti

POSUŠJE - TUZLA SITI (15.00)

Kada su pre dve godine izborili plasman u Premijer ligu, u Posušju su postavili jasne ambicije. Postati stabilan premijerligaš. Prošle sezone su tek pred kraj uspeli izboriti opstanak, pa će ove sezone nastojati da što ranije prebrinu te brige. Trenutno su na pretposlednjem mestu sa 12 bodova, isto koliko imaju i dve ekipe iznad. S obzirom da je Leotar upisao pobedu i da je došao samo na bod zaostatka na zadnjem mestu, u redovima domaćih se danas tri boda nameću kao imperativ.

U suprotnom, situacija bi bila jako teška, pa će Posušje od starta morati krenuti na pobedu. U poslednjih pet utakmica upisali su svega jednu pobedu, a zanimljivo je da su ubedljivo najlošiji domaćin ove sezone. Na svom terenu su osvojili svega pet bodova, što je potpuno suprotno od prošle sezone gde su uglavnom bodove osvajali kod kuće. Uz veliku podršku sa tribina koju imaju iz meča u meč, neshvatljivo je da bodovni saldo nije veći. Međutim, sve to koštalo je posla hrvatskog stručnjaka Ferda Milina, pa će do imenovanja novog trenera, tim danas predvoditi stručni štab.

"Imamo poštovanje prema Tuzla Sitiju koji je i ove sezone u borbi za najviše ciljeve, a za nas je olakšavajuća okolnost što igramo na domaćem terenu pred našim navijačima. Pristup je najvažniji i trenutni plasman nam ne treba biti pritisak. Igramo protiv kvalitetne momčadi i na to smo se dobro pripremili, a verujem i nadam se da uz podršku navijača možemo do pozitivnog rezultata", istakao je Goran Granić trener u stručnom štabu Posušja.

15.00: (2,75) Posušje (3,15) Tuzla Siti (2,50)

Dok Posušje cilja opstanak, Tuzla Siti želi u vrh tabele. Jasno su Tuzlaci pokazali da su prethodnih godina stekli dovoljno iskustva za ovaj rang, te da je vreme da se napravi iskorak. Već su to uradili prošle sezone izborivši Evropu, ali se time neće zadovoljiti prvi čovek kluba Azmir Husić.

I ove godine ambicije su najviše, a da ih je realno dostići pokazuje i start sezone. Tuzla je trenutno na 19 bodova i dve utakmice manje od vodećeg Širokog Brijega. Dakle, ukoliko danas upišu trijumf, praktično će biti u situaciji da se izjednače na liderskoj poziciji što bi svakako bio veliki razlog za zadovoljstvo. Iskusni trener Dragan Jović zna kako se igraju ovakve utakmice. Pogotovo što je zaista napravio respektabilnu ekipu koja je pokazala da može biti ravnopravan konkurent za titulu. Ono što im ide na ruku jeste dobar teren u Posušju, jer Tuzlaci važe za ekipu koja voli da igra lep i efikasan fudbal. Iz tog razloga su u prednosti, dok je na strani domaćih velika podrška sa tribina.

Ipak, u taboru gostiju su optimistični, jer ovaj duel dočekuju nakon pobede nad Sarajevom.

"U prošlom kolu smo uspeli da prekinemo mini krizu rezultata i vratimo se na pobednički kolosek. To nam je dalo veliku dozu optimizma i u jako dobroj atmosferi idemo u Posušje. Mi ne krijemo naš cilj, to je vrh tabele i moramo težiti ka njemu", istakao je trener Tuzla Sitija Dragan Jović.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

BIH 1 - 13. KOLO

Petak

Igman - Velež 0:1 (0:0)

Subota

Leotar - Sloga 4:1 (2:0)

Sloboda - Široki Brijeg 0:3 (0:2)

Željezničar - Zrinjski 0:1 (0:0)

Sarajevo - Borac 1:0 (0:1)

Nedelja

15.00: (2,75) Posušje (3,15) Tuzla Siti (2,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1ex-Yu fudbalEX-YU ligePosušjeTuzla Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara