(©Starsport)
(©Starsport)

Posustala Zvezdina deca: Grafičar se vratio s igračem manje i ostao bez boda, Sloboda spakovala četiri gola

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.09.22. | 17:37

Prvi poraz tima sa Topčiderske zvezde u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije - 2:4

I to se desilo, izgubio Grafičar u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije. I to kada su za takav scenario davane najmanje šanse.

Posustala su Zvezdina deca, počela su da gube korak za IMT-om, a prva im je glave došla užička Sloboda – 2:4 (1:2). Bez pobede na gostovanjimaje od početka sezone bio povratnik u drugu ligu, osvojili su samo dva boda i postigli isto toliko golova van svog stadiona, naplatili su sve promašaje protiv tima sa Topčiderske zvezde.

Izabrane vesti

Iza juga stadiona “Rajko Mitić” zaigrala je Sloboda kako nije niti jednom ove sezone i odmah na startu nagovestila da bi mogla da priredi veliko iznenađenje. Grafosi su pod komandom mladog stratega Marka Neđića i sa Zvezdinom decom na terenu plenili igrom u većini utakmica Mozzart Bet Prve lige Srbije, ne i protiv Užičana. Ali, i kada su primali golove i ostali sa desetoricom na terenu – verovali su u preokret.

Rano je poveo užički klub, Miloš Ristić uhvatio je na spavanju odbranu Grafičara i proizveo ekspresnu reakciju. Mirko Nikolašević je već u narednom napadu, u petom minutu, anulirao zaostatak. Bili su spremni Ljubičasti, kao i u svim utakmicama ove sezone, da se nadmeću, igrali su otvoreno, gurali loptu napred i ostavljali previše prostora. Plaćali su ceh…

Aleksandar Cvetić je matirao imenjaka Stankovića, a sve je gore bilo po Grafičar kada je Falu Fal dobio crveni karton početkom nastavka. Jurio je tim sa Senjaka zaostatak sa igračem manje, uspeo da izjednači preko Andrije Kaluđerovića, koji je dao četvrti gol u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije, i ipak prvi put položio oružje.

Nije mogao Grafičar i treći put da se vrati, na pogodak Đorđa Šušnjara nije imao odgovor. A, prvu pobedu Slobode na strani u nadoknadi potpisao je rezervista Bogdan Petrović. Ostali su Grafosi na drugom mestu, imaju tri boda manje od IMT-a, ali i utakmicu manje od lidera Mozzart Bet Prve lige Srbije. Pokazala je Sloboda da može znatno bolje da odigra na gostovanjima nego što je to činila do sada, te da bi potencijalno mogla da se uključi u borbu za vrh.

Popela se Sloboda u gornji deo tabele, vezala dva meča bez poraza i dokazala da i Grafičar ima slabe tačke.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 11. KOLO

Sreda

IMT - Loznica 1:0 (0:0)

/Luković 49/

Jedinstvo Ub - Radnički Novi Beograd 2:0 (1:0)

/Karikari 24, 47/

Novi Sad - Metalac 0:1 (0:0)

/Đurić 56/

Rad - Vršac 1:1 (0:0)

/Arsić 58 - Vujić 83/

Trajal - Inđija 1:1 (1:1)

/Golubović 19 - Mijailović 44ag/

Četvrtak

Grafičar - Sloboda Užice 2:4 (1:2)

/Nikolašević 5, Kaluđerović 70 - Ristić 4, Cvetić 37, Šušnjar 77, Petrović 90+3/

Odloženo:

Zlatibor Čajetina - Radnički S. M.

Železničar Pančevo - Mačva



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijeGrafičarsloboda užiceSrbija 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara