FOTO: TWITTER (ARSENAL FC)
FOTO: TWITTER (ARSENAL FC)

Posvećenost, odlučnost - Tomijasu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.24. | 12:22

Arsenal produžio ugovor s japanskim defanzivcem do 2028. godine

Godinama je Arsenal kuburio sa anemičnim desnim bekovima, poput Sedrika Soareša, Ejnslija Mejtland Najlsa ili tih godina hronično povređenog Ektora Beljerina. Od kada je leta 2021. stigao iz Bolonje za nešto manje od 20.000.000 evra, Takehiro Tomijasu doneo je među Tobžije sve one karakteristike koje biste očekivali od jednog Japanca.

Arsenal je prilikom ozvaničenja obnove saradnje objavom na Tviteru istakao dve - posvećenost i odlučnost. Uzimajući u obzir sumu novca za koju je stigao iz Serije A, azijski igrač se ispostavio punim pogotkom na Emirejtsu, a sada je nagrađen potpisom do juna 2028.

Izabrane vesti

Tomijasu je marta prošle godine operisao koleno, a povreda ga je odvojila sa terena sve do decembra. Od kada se oporavio ponovo je redovan, što kao starter, što kao rezervista, a oduševjenje nije skrivao ni Mikel Arteta.

"Veoma nam je drago što je Tomi posvetio svoju budućnost nama. Zajedno sa njegovom prirodnom sposobnošću i snagom, Tomijev stav, mentalitet i vrednosti su prvoklasni. Tomija svi vole i bio je sastavni deo tima od kad nam se pridružio".

Od kada je stigao u Lonodon, Tomijasu je za Arsenal odigrao 73 takmičarske utakmice, a o Japancu je govorio i sportski direktor Edu.

"Veoma smo uzbuđeni što imamo Tomija sa nama još mnogo godina. On ima ogromne kvalitete kako na terenu tako i van njega, i nudi toliko snage i svestranosti našem timu. Tomi je vrhunski profesionalac i to je sjajno je što će nastaviti da igra važnu ulogu u narednim godinama, dok radimo na postizanju naših ciljeva.”

Defanzivac rođen pre 25 godina karijeru je započeo u Avispi iz rodnog grada Fukuoke, gde je prošao kroz sve mlađe kategorije,pre nego što je upisao 45 nastupa u prvom timu.

Tokom zimskog prelaznog roka 2018. preselio se u Evropu, potpisavši za belgijski klub Sint Trojden. Njegove odlične partie rezultirale su time da je izabran za klupskog igrača sezone za 2018/19. U julu 2019, Tomijasu e potpisao za Bolonju, postavši redovan u odbrani kluba sa Renato Dalare, odigravši 63 nastupa tokom svoje dve sezone u Seriji A.

Za državni tim odigro je 41 utakmicu, uključujući i učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021.



tagovi

ArsenalTakehiro Tomijasunovi ugovor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara