Manuel Nojer (Foto: Reuters)
Manuel Nojer (Foto: Reuters)

Potencijalni problem za Bajern: Nojer pod znakom pitanja za Dortmund

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.24. | 23:44

Iskusni golman se vratio iz kampa reprezentacije Nemačke zbog povrede primicača

Prvi put još od Svetskog prvenstva Manuel Nojer je trebalo da stane na gol reprezentacije Nemačke, ali će na novu utakmicu u dresu državnog tima iskusni čuvar mreže sačeka do narednog okupljanja. Dugogodišnji golman minhenskog Bajerna bio je primoran da napusti tabor Elfa pošto je doživeo povredu na treningu.

Kako je naveo selektor Nemačke Julijan Nagelsman, a kasnije su potvrdili i iz Bajerna, Nojeru je na treningu u sredu ujutru stradao primicač. Iz tog razloga 35-godišnji Nemac će se vratiti u klub gde će biti podvrgnut daljim testovima kako bi se otkrilo koliki je stepen povrede.

Izabrane vesti

Međutim, navijače aktuelnog šampiona Nemačke zabrinule su reči Julijana Nagelsmana, koji je na današnjoj konferenciji doveo u pitanje Nojerov nastupan na prvoj narednoj Bajerna, derbiju protiv Dortmunda pretposlednjeg dana marta.

"Nojer će propustiti naredne dve utakmice (protiv Francuske i Holandije), možda i onu između Bajerna i Dortmunda, ali to već nije moj posao", izjavio je doskorašnji trener Bavaraca.

Bild piše da je uoči današnjeg treninga Nojeru i ostalim golmanima saopšteno da će 'jedinica' Bajerna biti startni golman Nemačke na Evropskom prvenstvu. Ipak, u Nojerovom odsustvu priliku da promeni mišljenje selektora imaće pre svih Mark Andre Ter Štegen - pozvani još Bernd Leno i Oliver Bauman - kojem je namenjena uloga rezervnog golmana.

"Mark Andre ter Štegen će početi utakmicu sa Francuskom u subotu", potvrdio je Nagelsman.

Ostaje da se vidi kome će, ukoliko se Nojerova povreda ispostavi ozbiljnijom, Tomas Tuhel ukazati poverenje protiv Dortmunda. Pre nego što se Nojer u oktobru vratio na teren, na 12 utakmica u svim takmičenjima branio je Sven Ulrajh. Tuhel pored njega od seniorskih golmana ima i Danijela Precela, koji je letos stigao iz Makabija iz Tel Aviva, ali je od tada upisao samo jedan nastup, u septembru u utakmici Kupa Nemačke.

Pored Nojera, tokom petka je povredu doživeo i Saša Boe. Desni bek je na timskom treningu povredio zadnju ložu i prema navodima Bilda odsustvovaće oko šest nedelja sa terena, mada je od januarskog dolaska iz Galatasaraja za minhenski klub odigrao samo dve utakmice.

Podsetimo, Bajern je na osam rundi pre kraja prvenstvene trke na drugoj poziciji sa deset bodova zaostatka za Leverkuzenom, dok ga 9. aprila očekuje prvi meč četvrtfinala Lige šampiona sa Arsenalom na Emiratima.


tagovi

Fudbalska reprezentacija NemačkeManuel NojerBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara