Rusi pred prijateljsku utakmicu sa Kamerunom (©Reuters)
Rusi pred prijateljsku utakmicu sa Kamerunom (©Reuters)

Potpisano! Srbija protiv Rusije u martu u Moskvi

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.12.23. | 17:43

Četiri dana kasnije i sa Kiprom u Limasolu

Posle dve i po godine izgnanstva fudbalska reprezentacija Rusije ponovo igra prijateljsku utakmicu sa jednom evropskom selekcijom. I to sa kojom drugom do – Srbijom.

Predsednik Fudbalskog saveza Rusije Aleksander Djukov u izjavi za lokalne medije potvrdio je da je stiglo i odobrenje Uefe, a nedugo potom oglasio se i FSS: utakmica će se igrati 21. marta na stadionu moskovskog Dinama, nekadašnjem "Lav Jašinu", sada iz komercijalnih razloga VTB Areni.

Izabrane vesti

Fudbalski savez Srbije je naveo i da će četiri dana kasnije, 25. marta, odigrati i drugi pripremni meč za Evropsko prvenstvo, protiv Kipra u Limasolu.

Nešto ranije, Djukov je ipak morao da bude obazriv...

Dobili smo dozvolu Uefe, s druge strane, svašta može da se desi”, rekao je Djukov misleći naravno na političke okolnosti izazvane ratom u Ukrajini.

Zbog toga FSS, iako vrlo rad za saradnju, nije mogao ranije da potvrdi da će meč zaista i da se odigra. Međutim, sada je stigla i potvrda.

Podsetimo, duel sa Srbijom bi za Ruse bio prvi protiv neke evropske selekcije još od izbijanja rata u Ukrajini februara 2022. U međuvremenu su Rusi igrali protiv ekipa kakve su Kirgistan, Tadžikistan, Uzbekistan, Iran, Irak, Kuba, Katar, Kamerun, Kenija, Kuba…

Srbija je ipak sasvim druga dimenzija, a možda i najava povratka Rusije pod Uefino krilo?


tagovi

fudbalska reprezentacija Rusijefudbalska reprezentacija SrbijeFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara