Dajo Upamekano (©Reuters)
Dajo Upamekano (©Reuters)

Potpisao za Bajern, a mora na Lajpcigovu prozivku: Bizarnost zbog Upamekanovog ugovora

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.06.21. | 13:06

Neprijatnih nedelju dana čeka francuskog štopera

Razne klauzule mogu se videti u ugovorima fudbalera, ali ovakvu bizarnost - bar kada je reč o vodećim klubovima svetskog fudbala - još nismo imali.

Dajo Upamekano će, uprkos tome što je i zvanično promovisan u igrača Bajerna, morati da se javi na prozivku u RB Lajpcigu i provede još 10 dana na treninzima svog doskorašnjeg kluba, piše Bild.

Izabrane vesti

KVOTE ZA MEČEVE EVROPSKOG PRVENSTVA

Problem pravi to što je ugovor raskinut na zahtev igrača (Bajern platio obeštećenje 42.500.000 evra), pa je kao krajnji datum saradnje označen 15. jul, umesto uobičajenog 31. juna. Da bi se to promenilo, potrebno je da Bajern plati pola Upamekanove mesečne plate za jul, što oko 100.000 evra. Navodno, Bavarci ne žele takav trošak u vreme finansijske krize, pa će se strpiti desetak dana pre nego što i definitivno dobiju svog novog štopera, jer pripreme Lajpciga počinju 5. jula.

Da je pozvan u francusku reprezentaciju za Evropsko prvenstvo, Upamekano bi izbegao neprijatnost, ali ovako će izgleda morati nekoliko dana da deli svlačionicu sa dojučerašnjim saigračima, a sada najvećim konkurentima u borbi za titulu.

"Svakako bi imalo više smisla ako bi Dajo Upamekano počeo da trenira sa svojim novim klubom posle letnje pauze, međutim, to neće biti slučaj zbog važećeg ugovora. Očekujemo ga da se pojavi na treninzima Lajpciga", izjavio je direktor Lajpciga, Florijan Šolc.


tagovi

Dajo Upamekano

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara