Poljud (©Reuters)
Poljud (©Reuters)

Potpuna čistka na Poljudu: Smenjeni trener, sportski direktor i savetnik uprave

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.11.20. | 15:50

Velike promene u splitskom klubu

Tek što je postavljen na mesto predsednika Uprave Hajduka, Lukša Jakobušić je napravio rezove. Prvi je je kartu u jednom smeru dobio Mario Stanić koji je obavljao funkciju savetnika Upravnog odbora, a potom su usledila dva otkaza u danu. Deo broda koji deceniju i jače plovi u neodređenom smeru napustio je i Ivan Kepčija. Na poziciju sportskog direktora Hajduka stupio je u decembru 2019. godine, a klub je sa Kepčijom potpisao sporazumni raskid ugovora.

Naposletku, otkaz su dobili i Hari Vukas, trener prvog tima, i njegov pomoćnik Jurica Vučkom. Na užarenu klupu splitskih Bilih seo je nakon odlaska Igora Tudora 21. avgusta. Ni Vukas, kao ni njegovi prethodnici nije uspeo da napravi iskorak u igri i rezultatima. Promenljiva forma i prosečni rezultati obeležili su njegov boravak u Splitu bilo da je reč o periodu kada je bio višegodišnji pomoćnik ili trener.

Izabrane vesti

Na klupu Majstora s mora uskočio je sa pozicije pomoćnika i u kratkom intervalu pokazao da nije pravo rešenje koje se predugo čeka. Hajduk je pod vođstvom Harija Vukasa na 10 utakmica ostvario četiri pobede, pet poraza i jedan remi, a ulazak u grupe Lige Evrope ostao je nedosanjani san.

Vukas je poželeo puno sreće sada već bivšem klubu, ali i nasledniku.

"Svom Hajduku želim sve najbolje, a novom treneru puno uspeha. Nažalost, rezultati nisu bili onakvi kakvi smo svi zajedno očekivali, nadam se i verujem da će se Hajduk u narednom periodu podići i doći tamo gde pripada".

Hajduk se nalazi na sredini tabele hrvatskog šampiona u kojem je vezao tri neuspeha. Poraz za vikend na Aldo Drosini bila je kap koja je prelila čašu. Zagrebački Dinamo napravio je kapitalnu prednost u odnosu na Splićane, ali je godinama unazad jasno da Bili nisu pravi takmac i da je mnogo toga potrebno da se promeni kako bi se ponovo umešali u borbu za naslov prvaka i prekinuli decenijski post.


tagovi

Hajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara