Slavlje fudbalera Barselone (©AFP)
Slavlje fudbalera Barselone (©AFP)

Potpuna drama u Gvajakilu: Barselona tek u penal ruletu sprečila Montevideo Siti da ispiše istoriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.02.22. | 03:36

Heroj golman Havijer Buraj koji je odbranio penal u osmoj seriji

Ludnica u Gvajakilu, slavi se pobeda Barselone nad Sitijem! Doduše, nije ovo bio duel evropskih klubova sa istim imenom ili sufiksom, već pobeda ekvadorskog predstavnika u prvom kolu kvalifikacija za Kopa Libertadores nad urugvajskim klubom koji tek počinje svoj uspon u društvu najboljih na južnoameričkom kontinentu.

Posle 1:1 u Montevideu izgledalo je da Barselona ima zicer za prolaz dalje, a umesto toga viđena je drama koja je završena u penal ruletu tek posle osam serija! Tada je na scenu stupio golman Barselone, Argentinac Havijer Buraj sa odbranom posle udarca sunarodnika Gabrijela Čokobara koji je prilično loše gađao ugao i bio pročitan. Razlog zašto se posle 1:1 išlo direktno u izvođenje penala leži u prošlogodišnjoj odluci da se ukine pravilo gola u gostima i umesto produžetaka ide se odmah na izvođenje udaraca sa kreča.

Izabrane vesti

Tamo je Barsa postigla svih osam pogodaka preko Garsesa, Perlaze, Kastilja Segure, Martineza, Pinataresa, Presijada, Kastilja i Souze de Almeide, dok su za goste sigurni bili Kehas, Pena, Arismendi, Siri, Aljende, Morales i Guzman, dok je Čokobar ostao kratkih rukava.

Ekvadorski sastav zasluženo ide dalje. Dominirao je utakmicom, više pretio i zahvaljujući Emanuela Martinezu redovno stvarao šanse pred golom Sitija. Međutim, ti napadi završavali su se neuspešno pošto je Dijego Arismendi izgledao kao zid ispred šesnaesterca, dok je sve lopte koje bi i prošle kraj njega pokupio golman Tinaljini sa nekoliko vrsnih parada.

U nastavku su gosti pokazali reakciju i zapretili preko Zebaljosa i Aljendea, mada je opet završnih 25 minuta pripalo domaćinu. Na sve moguće načine Barsa je pokušavala da stigne do gola za vođstvo, ali je Tinaljini bio poput mačke na gol liniji, pa je tako “skinuo“ i dva ozbiljna pokušaja Karlosa Garsesa i Emanuela Martineza.

Na kraju je Barsa potvrdila ulogu favorita i zakazala dvomeč sa peruanskim Universitarijom. Prvi meč igra se u Gvajakilu već 23. februara, a revanš je u Limi sedam dana kasnije. Sitiju ostaje da se nada da će zadržati nivo igara iz prošle sezone, pa da pokuša opet naredne godine da se domogne najvišeg ranga klupskog takmičenja na kontinentu...

KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - 1. RUNDA, REVANŠI

Sreda

Barselona Gvajakil - Montevideo Siti Torke 0:0 (8:7posle penala) /prvi meč 1:1/

23.15: (1,13) Bolivar (7,50) Deportivo Lara (16,0) /prvi meč 3:2/

Četvrtak

01.30: (1,38) Olimpija (4,30) Sezar Valjeho (8,00) /prvi meč 1:0/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Barselona GvajakilMontevideo Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara