Printscreen
Printscreen

Potpuna ludnica u Francuskoj: Odbranio penal u nadoknadi, pa dao gol vredan boda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.09.23. | 00:32

Antoni Bev apsolutni heroj Avranša

Početkom prošle nedelje pričalo se samo o Ivanu Provedelu, golmanu Lacija što je golom u nadoknadi rimskom klubu doneo bod protiv Atletiko Madrida u prvom kolu grupne faze Lige šampiona. Deset dana kasnije fudbalska Evropa opet priča o golmanu, anonimnom Antoniju Bevu, momku što je u razmaku od pet minuta odbranio penal, pa zatim postigao gol vredan boda.

Ako je do večeras malo ko čuo za pomenutog čuvara mreže, Bev je ovog petka učinio da fudbalski fanatici dobro upamte njegovo ime. U domovini je već "zakupio" naslovne strane svih poznatijih sportskih medija. Bev gotovo čitavu karijeru brani u trećoj ligi Francuske. Počeo je u Rodezu, dve godine proveo u Kanu, da bi leta 2014. godine stigao u Avranš za koji i danas nastupa. Nikada nije dobacio ni do Lige 2, ali je ovog petka, u 36. godini života, dočekao svojih pet minuta slave. Bukvalno pet minuta.

Izabrane vesti

(kako je sve izgledalo pogledajte OVDE)

Avranš je u 8. rundi prvenstva dočekao GOAL FC i od 65. minuta imao gol zaostatka. Gledao je porazu u oči, koji je iz penala u 90. minutu mogao da potvrdi fudbaler gostujuće ekipe Raspentino. Ipak, poneo se neozbiljno, pokušao je da "panenkom" matira Beva, ali ga je ovaj pročitao, ostao na nogama i sačuvao domaćina u životu.

I pet minuta kasnije mu na drugoj strani doneo bod! Ubačena lopta sa leve strane, gotovo sa identične pozicije odakle ju je Luis Alberto poslao protiv Atletika prošlog utorka, a Bev je poput Provedela utrčao ispred kolege iz protivničke ekipe i glavom pogodio mrežu za potpunu ludnicu na severozapadu Francuske.

Avranš i GOAL FC posle osam odigranih rundi imaju po devet bodova i nalaze se na 11. odnosno 12. poziciji, tik iznad zone ispadanja.




tagovi

Francuska 3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara