Tibo Kurtoa (©AFP)
Tibo Kurtoa (©AFP)

Potresi u Belgiji: Kurtoa ljut što nije dobio kapitensku traku, nije se pojavio na okupljanju reprezentacije

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.06.23. | 17:41

Veliki problem za Domenika Tedeska

Nema mira u taboru fudbalske reprezentacije Belgije. Kada je na Mundijalu takmičenje završila već u grupnoj fazi, fudbaleri su upirali prstom jedni u druge, a da je atmosfera u timu daleko od idealne potvrđuje poslednja informacija koja dolazi iz ove zemlje. Kako pišu tamošnju mediji, Tibo Kurtoa napustio je tabor reprezentacije uoči kvalifikacione utakkmice za Evropsko prvenstvo 2024. godine sa Estonijom jer je ljut što nije dobio kapitensku traku na prethodnom meču!

Kevin de Brujne je od nedavno postao kapiten reprezentacije, međutim, kako je fudbaler Mančester Sitija zbog povrede zadobijene u finalu Lige šampiona bio primoran da propusti prethodni kvalifikacioni meč sa Austrijom, te je selektor Crvenih đavola Domeniko Tedesko odlučio da traku poveri Romeluu Lukakuu.

Izabrane vesti

"Tibo Kurtoa je vrlo bitan za nas. Ne mogu da vam opišem koliko bit. U subotu sam imao razgovor sa njim i Lukakuom oko kapitenske trake: protiv Austrije će je nositi Lukaku, protiv Estonije će je nositi Kurtoa. Vrlo nam je bitno da se oseti cenjenim", rekao je Tedesko uoči meča sa Austrijom.

Ova odluka italijanskog stručnjaka nimalo se nije dopala čuvaru mreže Reala. Iako je godinu i po dana manje u reprezentaciji od Lukakua, Kurtoa je smatrao da je traka trebalo da pripadne njemu. I protiv Austrije i protiv Estonije. Osetio je nedostatak poštovanja, bio je ljut i razočaran. I nije krio frustraciju koja se po završetku utakmice, inače njegove jubilarne stote u dresu sa državnim grbom, povećala činjenicom da Belgija nije dobila duel sa Austrijom.

Kurtoa je navodno posle meča bio oštar prema pojedinim saigračima, mada belgijski mediji podsećaju da to nije bio prvi put da golman madridskog tima odreaguje na taj način, jer inače teško doživljava neuspehe. Ipak, kada se u nedelju uveče nije pojavio u kampu reprezentacije u Tubizeu, njegovim saigračima iz državnog tima je bilo jasno da je u pitanju mnogo više od samog remija sa Austrijancima.

Belgijski mediji dalje navode da je Kurtoua imao mali problem sa kolenom – o kojoj stručni štab reprezentacije nije bio informisan - što bi mogla da bude zvanična verzija priče kojom bi se opravdalo nepojavljivanje iskusnog čuvara mreže na okupljanju. Tedesko je, očekivano, bio šokiran razvojem situacije i Kurtoino ponašanje ocenio kao nedostatak poštovanja prema saigračima. Ugledni belgijski novinar Saša Tavolijeri uverava da je 37-godišnji stručnjak učinio sve kako bi ubedio Tibo kako bi ga ubedio od kolikog je značaja za ekipu, sat vremena je posle utakmice sa Austrijom razgovarao sa njim na nacionalnom stadionu, ali ga očigledno nije ubedio.

Ostaje da vidimo kako će Tedesko dalje postupiti. Već za nekoliko sati održaće konferenciju u Talinu koja bi mogla da nam otkrije nove detalje. Kurtou će među stativama protiv Estonije odmeniti golman Strazbura Mac Sels.


tagovi

Fudbalska reprezentacija BelgijeTibo KurtoaRomelu Lukaku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara