Kilijan Embape (©Reuters)
Kilijan Embape (©Reuters)

Potresi u Parizu! Embape obavestio PSŽ: Još godinu sam tu, a onda – ćao

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 23:02

U klubu sada ozbiljno razmišljaju da ga prodaju već ovog leta

Trese se Park prinčeva, uzdrmao ga je Kilijan Embape. Najbolji strelac Lige 1 uneo je nemir u Pari Sen Žermenov dom pošto je obavestio čelnike francuskog šampiona da nema nameru da aktivira opciju o produžetku ugovora.

Kako javlja ugledni francuske Ekip, Embape je u ponedeljak uveče poslao zvanično pismo klupskim čelnicima pariskog kluba u kojem ih obaveštava kako neće iskoristiti opciju za produženje saradnje na još jednu sezonu.

Izabrane vesti

Podsetimo, Pari Sen Žermen je prošlog leta uz velike napore uspeo da ubedi 24-godišnjeg napadača da odjavi Real Madrid i ostane u rodnom gradu još makar dve godine, do leta 2024. godine. Verovali su u klubu da su time sebi kupili vreme, da će u međuvremenu Embapeu klub prirasti za srce… Ali na terenu nisu učili ništa da tome doprinesu, Parižani ni ove godine nisu bili konkurentni u Ligi šampiona, a francuski napadač je svestan da će bez nje teško do Zlatne lopte…

I mada je nedavno stao na kraj spekulacijama o mogućem napuštanju kluba tokom predstojećeg leta izjavivši kako ima ugovor na još godinu dana, ovakva njegova odluka mogla bi da promeni mišljenje čelnih ljudi na Parku prinčeva po pitanju Kilijanovog statusa. Njihova ideja bila je da ga tokom leta ubede Embapea da produži ugovor sa klubom, ali kako ih je Francuz obavestio da na to ni ne pomišljaju, Ekip piše da u Pari Sen Žermenu sada ozbiljno razmišljaju o tome da ga prodaju, ne želeći da ga za godinu dana izgube bez obeštećenja.

Mogao bi ovo da bude signal za Real da se ponovo aktivira. Kraljevski klub je prema navodima španskih medija iz prethodnih dana planirao da krene po Harija Kejna i(li) Kaija Haverca. Ovakva Embapeova odluka mogla bi da dovede do promene prioriteta na Santijago Bernabeu i pokrene domino efekat na fudbalskoj pijaci, s obzirom na to da je i Bajern zainteresovan za napadača Totenhema…

Jedno je sigurno – letnji prelazni rok ovog ponedeljka postao je znatno zanimljiviji!


tagovi

Pari Sen ŽermenKilijan EmbapeTransferiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara