Potresna ispovest Šilje Pešića: Srbin mi psovao srpsku majku

Vreme čitanja: 4min | sre. 23.12.20. | 09:11

„Znam da se dešavaju konflikti tokom utakmice i razumeo bih da mi je rekao da sam kreten ili idiot, ali to što je uradio trener Beitara mi je neshvatljivo“, priča bivši napadač Zvezde posle žestokog sukoba sa Slobodanom Drapićem

Posle azijske kiše, izazvane velikim problemima u Saudijskoj Arabiji i blage rehabilitacije u Južnoj Koreji, Aleksandar Pešić je pronašao novo sunce karijere u Tel Avivu. Još popularni Šilja nema brojke iz beogradskih dana, kada je na svim frontovima bio jedna os najvažnijih opcija Vladana Milojevića, ali sve ukazuje da mu obeležja izraelskog Makabija prijaju.

Posle spektakularnog gola protiv Viljareala iskusni srpski napadač ušao je pod kožu navijača Makabija, stigao je sa novim klubom do evropskog proleća. Daje golove i u tamošnjem prvenstvu. Ali sreću rođenog Nišlije pokvarila su dešavanja iz poslednjeg prvenstvenog meča kada je Makabi gostovao Beitaru iz Jerusalima.

Izabrane vesti

Nije Pešića uznemirio još jedan kiks, remi bez golova, koliko ponašanje trenera Beitara, Srbina iz Novog Sada, Slobodana Drapića. Nekadašnji pomoćnik Avrama Granta u Partizanu, koji je ceo profesionalni vek vezao za Izrael, imao je verbalni sukob sa Aleksandrom Pešićem i bivšeg špica Crvene zvezde ostavio bez reči.

„Mnogo toga sam već doživeo u karijeri, ali to kako se ponašao taj gospodin – nisam. Blago rečeno, sve mi je to bilo čudno. Prilikom jedne situacije neko od naših ili njihovih igrača je ostao da leži. Izbacili su loptu, ja sam kasnije ispoštovao fer-plej i gurnuo je u gol aut. Još sam rekao njihovim štoperima da neću da ih napadam prilikom prva dva, ili tri pasa. Hteo sam da budem pasivan i još ispoštujem fer-plej. Čini mi se da taj gospodin to nije shvatio“, počinje priču za MOZZART Sport Aleksandar Pešić.

IMAO SAM SUKOB SA MARKOM NIKOLIĆEM, ALI OVO JE NESHVATLJIVO

Utakmica je bila tvrda, puna naboja, nije bilo golova. Ali sudeći po one kako je zvučao naš sagovornik, iskusni srpski stručnjak je prešao sve granice zdravog ponašanja.

„Kada sam izbacio pomenutu loptu on je počeo da se dere i da me psuje. To što je on meni rekao, ne bi pas maslom... Ma, katastrofa. Čuo sam ga kako viče je.... li ti sve po spisku. Posle mi je psovao sestru, i pazite sad ovo, srpsku majku. A reč je o Srbinu. Kao da se čovek stidi što je Srbin. To je neverovatno, zar majku da mi psuje? I to srpsku. Krenuo sam prema njemu da se obračunamo, da vidim šta hoće u čemu je problem. Stigao je i naš pomoćni trener koji je takođe Srbin. Objasnio mu je da je to sramota. Na praznom stadionu bila su trojica naših državljana. Naš pomoćni trener, taj gospodin i ja. Još sam u šoku šta mi se desilo“.

Bivši član Atalante, i Tuluza kaže da će zaboraviti ponašanje Slobodana Drapića, ali da mu nikada neće oprostiti.

„Znam da u žaru borbe, dok traje utakmica, može svašta da se kaže. Imao sam sličnu situaciju kada sam igrao za Jagodinu, ušao sam u verbalni konfikt sa Markom Nikolićem. Međutim, posle utakmice smo jedan drugome pružili ruku. Ovo je nešto sasvim drugačije. Oprostio bih mu da mi je rekao kretenu, idiote, majmune... Takve kvalifikacije se dešavaju, ali... Posle utakmice sam pričao sa nekim ljudima iz kluba, izraelskim novinarima. Pitali su me da li bih se pomirio sa tim čovekom. Odgovorio sam da nemamo o čemu da pričamo“.

Konflikt sa Slobodanom Drapićem samo je delimično pokvario raspoloženje Aleksandru Pešiću. Iskusni špic ponovo uživa u fudbalu i daje golove, što mu je bilo potrebno posle neugodne epizode u Al Hilalu.

„Gotovo 11 meseci nisam igrao fudbal. Zbog korone prvenstvo u Koreji, gde sam bio na pozajmici prekinuto je u martu. Kada je ponovo počelo morao sam da se vratim u Al Itihad. Znate već tamo šta se dešavalo. Bio sam van konkurencije. Morao sam da se obratim i FIFA... Da stvar bude gora imao sam dve manje povrede u Koreji, i to u trenucima kada sam bio prvi strelac lige. Ponuda Makabije mi se jako svidela. Potpisao sam na godinu dana, čisto da vidim gde sam posle tolike pauze“.

VAKCINE SU STIGLE, ALI NE MORAM JA DA BUDEM PRVI...

Na različite načine Aleksandar Pešić postiže pogotke u Izraelu. Bilo je i peta, fantastične reakcije protiv Viljareala, skokova u stilu Nikole Žigića... Dovoljno da dobije epitet velikog pojačanja, pošto je sa Makabijem izborio plasman u šesnestinu finala Liga Evrope.

„Imali smo jaku grupu sa Viljarealom, Sivasom i Karabagom. Prošli smo dalje, što je ogroman uspeh. Međutim, malo smo pali u poslednje vreme. Prvi ja. Znate da sam samokritičan, možda zbog duge pauze slabo sam odigrao dva poslednja meča. Zaostajemo Makabijem iz Haife baš dosta. A klub iz Tel Aviva je nešto kao Crvena zvezda ili Partizan. Mora da se stalno pobeđuje, tu je i veliki pritisak navijača“.

Ima Pešić i logično objašnjenje.

„Nemamo veliki roster. Sećate se da smo kod Miloja u prvoj Zvezdinoj evropskoj sezoni imali praktično dva tima. U Makabiju igra nas 13 ili 14. Gust kalendar, verovatno je i stigao umor. Verujem da će sve doći na svoje. Ti rezultati u prvenstvu su jedini kamenčić u cipeli. Bar za sada. Ostalo je sjajno“.

Strelac četiri ovosezonska gola za Makabi privikao se na život u izraelskoj metropoli.

„Sjajan je za život Tel Aviv. Klima je vrhunska, malo koče ova dešavanja oko korone. Zatvoreni su restorani i tržni centri. I tačno je da je Tel Aviv jako skup. Mada posle Seula meni je sve jeftino. To je najskuplji grad u kojem sa živeo. Da vam ne pričam koliko košta kilo voća“.

Vakcine su već stigle u Makabi.

„Da, počelo je. Ja sam za sada izbegao Rekao sam da ne moram da se vakcinišem među prvima (smeh prim aut)“.


tagovi

Makabi Tel AvivAleksandar Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara