Artur Boruc (© Legia)
Artur Boruc (© Legia)

Povratak kralja: Artur Boruc posle 15 godina

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.08.20. | 16:44

Iskusni golman godinu dana u Varšavi

Rekao je Aleksandar Vuković MOZZART Sportu kako su mu za napad na evropska takmičenja potreba pojačanja, uprava ga je očigledno poslušala i jedno takvo dovela. Artur Boruc će povesti Legiju u napad na Ligu šampiona.

Najzanimljiviji detalj glasi da je kvalitetnog čuvara mreže prvak Poljske dobio besplatno, jer je Borucu završetkom sezone istekao ugovor sa Bornmutom, uprava varšavskog kluba je munjevito reagovala i ubedila ga da se vrati.

Izabrane vesti

Boruc je u prvom mandatu branio za Legiju pet sezona, skupio je 88 utakmica, čak postigao jedan gol, osvojio duplu krunu 2002, a najslavnije dane karijere proveo je čuvajući mrežu Seltika, s kojim je triput dizao šampionski, dvaput pehar kupa i jednom trofej Superkupa Škotske. U karijeri je branio još za Fjorentinu, Sautempton i Bornmut, a 65 puta je bio reprezentativac Poljske.

Legija je potpis ugovora Artura Boruca na godinu dana propratila objavom „povratak kralja“, što samo svedoči kakav je trag ostavio u prvom mandatu.

Povratak u Varšavu bih mogao da opišem na sledeći način: Artur Boruc nikad nije napustio Legiju, samo je radio u drugim klubovima. Postojale su prilike i ranije da se vratim, ali nije mi se dalo. Drago mi je što sam opet u voljenoj sredini i što je posao realizovao brzo“, rekao je 40-godišnji golman, koji će posle 15 godina opet braniti Legiju.


tagovi

Artur BorucLegijaLegija Varšava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara