(©Starsport)
(©Starsport)

Povratak Makabija na istorijsko mesto gde je izvojevao Ligu šampiona: Izraelci čekaju Ren na Marakani

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.11.23. | 11:08

Stigla zvanična potvrda...

Preko 40 dana bukti rat u pojasu Gaze, sportskih dešavanja odavno nema na teritoriji Izraela. Klubovi su raseljeni, mnogi od njih utočište su pronašli u Beogradu. Glavni grad Srbije postao je privremeni dom košarkašima Makabija iz Tel Aviva i Hapoel Jerusalima, a još jedna kolektiv će se, makar privremeno, preseliti na istu destinaciju. I to fudbalski.

Stigla je i zvanična potvrda: Makabi iz Haife će ugostiti Ren na stadionu “Rajko Mitić”. Izraelski klub pronašao je alternativni domaći teren za meč sa Francuzima, odabrao je Beograd i Uefa je dala zeleno svetlo. A, domaćin u Srbiji bi mogao da bude i Makabi iz Tel Aviva.

Izabrane vesti

I te kako se u izraelskom klubu raduju zbog povratka u Beograd, jer ostao im je u lepom sećanju. U sezoni 2022/2023 su direktno iz Beograda otišli pravo u – Ligu šampiona. Makabi iz Haife je pod komandom Baraka Bahara eliminisao Crvenu zvezdu u plej-ofu i remijem u beogradskom susretu obezbedio plasman u društvo najboljih, drugi put u klupskoj istoriji.

“Biće veoma uzbudljivo vratiti se u Beograd, gde smo ispisali istoriju kada smo se kvalifikovali za Ligu šampiona posle dramatičnih 2:2 protiv Crvene zvezde”, rekli su iz Makabi Haife.

Makabi Haifa je iskoristio činjenicu da srpski prvak kroz dve sedmice na međunarodnoj sceni neće igrati u Beogradu, već će bitku za evropsko proleće sa Jang Bojsom voditi u Bernu. Najveći srpski stadion bio bi upražnjen, pa su u izarelskom timu došli na ideju da duel sa francuskim Renom odigraju u gradu koji je postao privremena baza brojnim kolektivima iz zemlje koja je u ratu sa Hamasom.

Izraelci su odigrali dve utakmice kao domaćini u grupnoj fazi Lige Evrope. Viljareal su ugostili u Larnaki i izgubili (1:2), dok su Panatinaikos dočekali i Haifi pre no što je rat počeo i ishod je bio nerešen (0:0). To im je ujedno i jedini bod i nemaju bogna kakve šanse da prođu dalje u drugom po snazi evropskom takmičenju, ali zato mogu da se bore za prelazak u Ligu konferencije sa Grcima.

Da će Makabi iz Haife biti domaćin u Beogradu potvrdio je i Ren, a i Makabi iz Tel Aviva bi trebalo da bude domaćin u Srbiji. Iduće semice očekuje ga duel sa ukrajinskom Zorjom, mada i dalje nema naznaka koj stadion će mu biti alternativni dom.


tagovi

Liga EvropeMakabi Haifastadion Rajko Mitić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara