Aleksandar Miljković u duelu sa Srđanom Mijailovićem (© MN Press)
Aleksandar Miljković u duelu sa Srđanom Mijailovićem (© MN Press)

Povratak Natha i Jovića za vraćanje dugova Brđanima: Mijailovića ne zanima šampionska trka Partizana i Zvezde

Vreme čitanja: 5min | sre. 20.04.22. | 09:42

Deset dana posle duela na Banovom brdu, crno-beli žele revanš, Stanojević rotira

Samo što je okončan 167. večiti stigla je iz Partizana poruka javnosti da se ne odriče borbe za titulu. Iako ima dva boda zaostatka, a na stadionu „Rajko Mitić“ je propustio priliku da obiđe Crvenu zvezdu, želi da dobije svih preostalih šest utakmica u plej-ofu i sačeka eventualni kiks lidera. Prvi izazov na tom put je Čukarički (18.05, TV Arena Premijum 1).

U pitanju je duel sa ekipom koja je neposredno pre derbija zaustavila crno-bele remijem bez golova na Banovom brdu, zbog čega će motiv izabranika Aleksandra Stanojevića biti poseban. A posao im neće biti lak, jer je preko puta tim koji ih je igrački namučio u prvom delu prvenstva kad je favorit dobio u Humskoj 2:0, iako je gost imao bolje šanse; a rezultatski u drugom kad je sačuvao početni rezultzat, iako su tad uloge bile zamenjene i Parni valjak stvorio veliki broj izglednih situacija.

Izabrane vesti

Čak postji uverenje da je taj jesenji duel na Topčiderskom brdu bio najteži Partizanu na svom terenu, izuzimajući evropske mečeva. Čuka je tad preznojila crno-bele, pogađala okvir gol, imala zicere. Baš kao što ih je drugoplasirani tim na tabeli imao u poslednjoj rundi osnovnog dela prvenstva, samo što nije uspeo da ih materijalizuje.

„Nemamo mi motiv što se tiče igrača Čukaričkog, oni su dali svoj maksimum. Druga strana je ovo što nam se izdešavalo i još par nekih stvari“, podseća Stanojević da je Parni valjak zakinut za crveni karton Kovačevića posle starta nad Rikardom u uvodnoj fazi susreta. „Naš motiv je da idemo sa samopouzdanjem, iz razloga što smo pokazali da niko u ovoj ligi nije od nas bolji. I zato se osećamo komforno. Ovo sve što pričamo mora da ima neko utemeljenje. Kad smo se izmerili videli smo da niko nije bolji od nas. To znači i igračima, jer su videli da smo tu gde jesmo“.

Superliga Srbije, 18.05: (1,25) Partizan (5,80) Čukarički (12,00)

U odnosu na meč sa Zvezdom realno je očekivati povratak u prvih 11 Nemanje Jovića (nije igrao u subotu zbog kartona) umesto Nikole Terzića (promašio zicer na Marakani), verovatnu promociju Siniše Saničanina u defanzivni red (pitanje je samo da li na mesto Igora Vujačića ili Nemanje Miletića) i Bibarsa Natha u manevar, kako bi bio podrška Rikardu u ofanzivnim akcijama, a realno je da počne i Lazar Marković, u potrezi za prvenstvenim prvencem ove sezone.

Partizan je u seriji od četiri utakmice bez primljenog gola od Brđana, a na stadionu u Humskoj je dobio svaku od minulih sam utakmica sa ovim rivalom. Posle razlaza sa Sašom Ilićem, na klupi Čuke je u prošlom kolu debitovao povratnik Milan Lešnjak. Ne baš slavno, poražen je 2:3 pod TSC-a posle velike greške golmana Novaka Mićovića u nadonkadi. Mada, ima ofanzivan potencijal, oličen u dva gola Milana Rakonjca na startu plej-ofa.

„Milan Lešnjak se vratio. Znam ga dugo, cenim, ozbiljan je, studiozan. Već je ranije pokazao pobedama i nad Zvezdom i Partizanom u kratkom periodu da ozbiljno radi. Sada nisu ništa skoro menjali, jer je teško u ovako kratkom vremenu menjati, pa očekujem Čukarički u sličnom sastavu. Da igramo za 15 ili 20 dana verovatno bih očekivao neke promene. Ovako...“, dopunio je Stanojević.

Duel Meniga i Šapića (© MN Press)Duel Meniga i Šapića (© MN Press)

Brđani su pre desetak dana uspeli da iznenade Partizan, ali će sada sve biti drugačije. Svestan je toga iskusni zadnji vezni Srđan Mijailović, posebno što tim Aleksandra Stanojevića posle remija u večitom derbiju nema pravo na grešku. Jasno je i jednom od najboljih igrača Čukaričkog da će fokus javnosti biti na meču u Humskoj, kao i onom u Bačkoj Topli, gde gostuje Crvena zvezda.

„Ne bih ništa pričao o šampionskoj trci između Crvene zvezde i Partizana. To je njihova borba. Javnost mora da zna imamo našu računicu, na druge stvari ne obraćamo pažnju. Praktično smo osigurali treću poziciju, ali daleko od toga da nemamo motiv. Napravili smo plan da šest utakmica do kraja prvenstva odigramo maksimalno, pokažemo svima da smo treći klub u Srbiji... Znam da ćemo biti pod pritiskom, kao i pred predstojeći duel sa Crvenom zvezdom, alo nas njihova šampionska trka ne zanima. Neka to oni reše, mi ćemo pokušati da se protiv oba tima pokažemo u lepom svetlu”, poručio je Mijailović.

Posle remija sa Partizanom na iznenađenje mnogih Čukarički je promenio trenera. Umesto Saše Ilića došao je Milan Lešnjak.

„Desilo se. Ne bih se vraćao na to, iza nas je. Mi ćemo sa novim trenerom pokušati da iskoristimo Partizanove mane, kao i činjenicu da su se fizički i emotivno istrošili protiv Crvene zvezde”.

Na meču na Banovom brdu Partizan je bio bolji rival. Za Čuku je posebno bio problematičan prvi udarac crno-belih u uvodnoj fazi meča.

Realno, oni su u prvih 15 minuta imali nekoliko velikih prilika. Da su postigli gol verovatno bi sve bilo drugačije. Kasnije su imali inicijativu, ali smo se i mi nešto pitali. Endijaje je pogodio prečku, Lukić imao veliku šansu. Mogli smo da ih kaznimo i unesemo nervozu u njihov tim... Sad će sve biti drugačije. Igra se na njihovom stadionu, očekujem da će biti mnogo Partizanovih navijača. Na nama je da odgovorimo. Realno, verujem da možemo da im ponovo naudimo. Imamo dobar tim, mlad za srpske prilike, ali ima i nas iskusnih“, osmehuje se Srđan Mijailović.

---------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, PLEJ-OF, DRUGO KOLO

PARTIZAN – ČUKARIČKI, 18.05 (TV Arena Premijum 1)

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Dejan Trifković

Projektovani sastavi

Partizan: Stevanović – Miljković, Miletić, Saničanin, Lutovac (Živković) – Jevtović, Zdjelar – Marković, Natho, Jović – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

Čukarički: Mićović – Stevanović, Šapić, Drezgić, Roganović – Kovač, Belić – Čolović, Lukić, Endijaje – Rakonjac. Trener: Milan Lešnjak.

SUPERLIGA, DRUGO KOLO PLEJ-OFA

Sreda

16.00: (10.0) TSC (5.50) Crvena zvezda (1.30)

18.05: (1.25) Partizan (5.80) Čukarički (12.0)

18.30: (2.10) Napredak (3.35) Radnički Niš (3.60)

Četvrtak

19.05: (2.45) Voždovac (3.20) Vojvodina (3.00)

SUPERLIGA, DRUGO KOLO PLEJ-AUTA

Sreda

16.00: (2.05) Proleter (3.15) Radnik (3.60)

Četvrtak

15.00: (1.97) Radnički Kragujevac (3.35) Kolubara (3.60)

17.00: (2.25) Metalac (3.20) Spartak (3.10)

17.00: (2.75) Novi Pazar (3.10) Mladost (2.55)



tagovi

ČukaričkiFK PartizanBibars NathoSrđan Mijailović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara