Rasmus Hejlund (Reuters)
Rasmus Hejlund (Reuters)

Povreda koči golgeterski sudar Haland - Hejlund

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.02.24. | 15:10

Taman što je počeo da blista u Premijer ligi, danski špic mora na pauzu od oko tri nedelje

Ima li goreg trenutka za povredu napadača nego u jeku golgeterske serije? Pogađao je Rasmus Hejlund bez problema tokom grupne faze Lige šampiona, ali je (pre)dugo čekao na prvenac u Premijer ligi. Postio je na prvih 14 utakmica u elitnom rangu engleskog fudbala, a onda na narednih šest u sedam navrata zatresao mrežu. Dva gola postigao je na poslednjem meču protiv Lutona i baš tada ga je poterao maler. I Mančester Junajted je potvrdio da njegovog najproduktivnijeg fudbalera u svim takmičenjima očekuje pauza od potencijalno tri nedelje.

Danac izvesno propušta sutrašnji meč sa Fulamom, zatim osminu finala FA Kupa protiv Notingem Foresta koja je na programu u sredu 28. februara, a sve ukazuje na to da neće moći da predvodi napad Junajteda 3. marta u mančesterskom derbiju na Etihadu. Dakle, povreda koči potencijalni golgeterski sudar dvojice najboljih skandinavskih napdača - Halanda i Hejlunda.

Izabrane vesti

Crveni Đavoli prošlog meseca nisu štedeli novac i platili su Atalanti 73.900.000 evra (čekaju se i bonusi sa kojima bi transfer mogao da izađe na više od 80.000.000 evra) jer su u mladiću iz Kopenhagena prepoznali halandovski potencijal. Poslednjih nedelja Hejlund je počeo da ga ispoljava u najboljem svetlu i trenutno može da se pohvali sa 13 pogodaka i dve asistencije na 30 nastupa u svim takmičenjima.

Sa Hejlundovom sjajnom golgeterskom serijom poklopili su se i Junajtedovi pozitivni rezultati. Velikan sa Old Traforda vezao je četiri prvenstvene pobede i prišao je zoni Lige šampiona na svega pet bodova zaostatka.

Hejlund je prethodno nastupao za Kopenhagen, Šturm iz Graca i Atalantu, s sa golovim protiv Lutona za vikend došao je do rekordnog broja golova za jedan klub (13). Da bi se pomerio sa te brojke, moraće da čeka najverovatnije sredinu marta meseca.



tagovi

Rasmus HojlundMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara