Edegard (©Reuters)
Edegard (©Reuters)

Povreda muči Edegarda, neizvestan za Srbiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.09.22. | 08:24

Vezista Arsenala nije igrao minulog vikenda za Arsenal

Dočekuju Norvežani u dobrom raspoloženju odlučujući vikend u Ligi nacija.

Sa vrha tabele puleni selektora Stalea Solbakena čekaju mečeve sa Slovenijom u gostima i sa Srbijom kod kuće, koji će odlučiti ko će biti pobednik grupe i ko će se plasirati u A klasu Lige nacija za naredno izdanje.

Izabrane vesti

Selektor Solbaken ima mnogo razloga za zadovoljstvo, jer su mu udarne igle u jako dobroj formi: Erling Haland je najbolji strelac Premijer lige, Aleksander Serlot je počeo da daje golove u dresu novog kluba Sosijedada, Fredrik Aursnes je debitovao za Benfiku, a na teren su se vratili oporavljeni Morten Torsbi (Union Berlin) i Kristofer Ajer (Brentford), dok je Sander Berge upisao asistenciju za Šefild junajted.

Ipak, nije baš ni sve tako veselo, naravno da ne može da prođe bez problema. Veliku glavobolju selektoru zadaje kapiten Martin Edegard, koji je neizvestan za meč sa Srbijom (27. septembar).

Vezista Arsenala se povredio na treningu uoči utakmice sa Brentfordom, preskočio je tu utakmicu i Norvežani su zabrinuti da će morati na malo duži odmor, što znači da ne bi mogao da predvodi ekipu u, kako se očekuje, odlučujućem meču za prvo mesto protiv Srbije.

Edegard je samo 23 godine već odigrao 43 utakmice za reprezentaciju svoje zemlje, za poslednjih godinu i po dana nije propustio nijedan meč. Njegov izostanak bi bio ozbiljan udarac za Norvežane.

Dok je Edegardov nastup pod znakom pitanja, sigurno je da na predstojeće dve utakmice Lige nacija neće igrati Stefan Strandberg, koji je i dalje povređen.


tagovi

reprezentacija NorveškeMartin EdegorLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara