Stanojlović ©Star Sport
Stanojlović ©Star Sport

Pozajmi igrača da ti presudi! Stanojlović se nije radovao, ali je 2.500 ljudi u Novom Pazaru bilo u transu

Vreme čitanja: 4min | ned. 05.02.23. | 18:23

Mladi napadač, na pozajmici upravo iz TSC-a, presudio ekipi Žarka Lazetića posle velikog preokreta kraj Jošanice - 2:1

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Konačno je TSC pao na strani. Novi Pazar je u kvalitetnoj predstavi i drugi put ove sezone slavio protiv ekipe iz Bačke Topole, ovog puta u teškim uslovima za fudbal i zahvaljujući preokretu u finišu - 2:1 (0:0). Plavi su tako obezbedili lepo veče svom treneru Aleksandru Stankoviću, koji je prvi put sedeo na klupi najprijatnijeg iznenađenja Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Nije bilo lako biti u koži golmana Filipa Kljajića i Veljka Ilića, na temperaturi od šest Celzijusa ispod nule, uz subjektivni osećaj za 20 stepeni niži i povremenu snežnu mećavu. Iako je u poslednjih 11 minuta ušao sa rezultatskim minusom, Novi Pazar je u jednom od derbija 20. kola Mozzart Bet Superlige golovima Bojice Nikčevića i Slobodana Stanojlovića stigao do brojke od 34 boga, priključivši se Vojvodini i Voždovcu na deobi petog mesta.

Debitant na klupi domaćina Aleksandar Stanković izveo je očekivani sastav, dok je njegov kolega Žarko Lazetić, zbog povrede lišen pomoći Luke Ilića, pojačao blok u sredini Nikolom Kuveljićem, a na levu stranu veznog reda poslao je po formaciji desnog beka Aranđela Stojkovića.

Dobru akciju Pazar je kreirao u trećem minutu. Nenad Gavrić je pronašao Andriju Majdevca na liniji peterca, a najbolji strelac Plavih bocnuo je malo preko gola. Usledio je dug period bez većih uzbuđenja. Između 25. i 31. minuta sa distance su pokušavali dva puta Kuveljić na jednoj i Petar Đuričković na drugoj strani. Čuvari mreže oba tima nisu bili na iskušenjima.

Ifet Đakovac je u 32. minutu uvukao u pazarski šesnaesterac dobru loptu od Milana Radina. Stigao je blok od Milana Joksimovića i parabola, koja je završila pored stative.

Slobodan Rubežić je u 41. minutu u svom kaznenom prostoru izblokirao veoma nezgodnog Petra Ratkova, da bi posle slobodnjaka Miloša Mijića u 44. minutu Bojica Nikčević iz dobre pozicije glavom tukao prema Ilićevoj mreži, ali je mladi golman lako uhvatio.

Tipična akcija Novog Pazara u 45. minutu donela je poslednje uzbuđenje u prvom poluvremenu. U tranziciji po osvojenoj lopti Gavrić je uradio dobar posao na levoj strani i nanišanio Nikčevića, čiji je dobar šut sa druge stative Ilić skrenuo u korner.

Bakljada Ekstrema i Torcide Sandžak na severnoj tribini obeležila je početak drugog poluvremena, a ubrzo se podgrejala atmosfera i na drugoj strani terena. Sudija Jovan Šegrt svirnuo je penal za TSC nakon duela Joksimovića i Saše Jovanovića na 10 metra od Pazarovog golmana i kapitena Kljajića. Na asistenciju iz VAR sobe, glavni arbitar je skoro tri minuta na ekranu gledao spornu situaciju i poništio prvobitnu odluku. Radilo se o startu na loptu.

Veliku šansu za TSC imao je Miloš Cvetković u 62. minutu. Povratnu loptu Jovanovića sa 12 metara poslao je preko gola. U istom minutu uzvratio je Nikčević sa 20 metara, pravo u Ilića. TSC je u krunisao terensku inicijativu u 64. minutu. Dugu loptu poslao je Nikola Stojić, a Jovanović je iskoristio veliku rupu u domaćoj odbrani i lobovao Kljajića.

Dva minuta kasnije, okušao se iz daljine Miljan Momčilović, ali nedovoljno dobro za izjednačenje. Probao je Stanković ubacivanjem Slobodana Stanojlovića kao drugog napadača, ofanziva je donela rezultat. Još jedan rezervista, Miloš Filipović prošao je po desnoj strani i centrirao, a na drugoj stativi neumoljiv je bio Nikčević - 1:1.

Stojković u 84. minutu umalo da donese novo vođstvo timu iz Bačke Topole iz slobodnog udarca, ali je Kljajić zaplivao kroz vazduh i izbacio u korner. Potpuni preokret u 89. minutu. Asistent iz slobodnog udarca bio je Filipović, a snalažljivi strelac pored šume nogu Stanojlović, momak pozajmljen Pazaru upravo od TSC-a, koji zbog toga nije proslavio gol za važan trijumf - 1:2.

Tako je i ostalo. Počelo je veliko slavlje, a sa tribina Džaizkoin strane orilo se "Liga šampiona" i "vi ste ponos naše čaršije".

NOVI PAZAR – TSC 2:1 (0:0)

/Nikčević 79, Stanojlović 89 - Jovanović 64/

Stadion: Džaizkoin arena.

Gledalaca: 2.500.

Sudija: Jovan Šegrt.

Žuti kartoni: Gavrić, Đuričković, Momčilović (Novi Pazar), Stojković, Cvetinović, Ćalušić (TSC).

NOVI PAZAR (4-1-4-1): Kljajić 6.5 - Pešukić 6.5, Rubežić 6.5, Joksimović 6.5, Jović 6.5 (81. Kurdić -)– Momčilović 6.5 – Nikčević 7, Đuričković 6.5 (81. Radovac -), Mijić 6.5 (73. Stanojlović 7), Gavrić 6.5 (69. Filipović 7) - Majdevac 6.5.

TSC (3-4-1-2): V. Ilić 6.5 - Stojić 6.5, Cvetinović 6, Ćalušić 6 - Cvetković 6, Radin 6.5, Kuveljić 6, Stojković 6 - Đakovac 6 - Jovanović 7 (73. Vukić 6), Ratkov 6.5.

Igrač utakmice: Bojica Nikčević (Novi Pazar) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA, 20. KOLO

Petak

Kolubara - Radnik Surdulica 1:0 (1:0)

/Milićević 31/

Subota

Radnički - Voždovac 0:1 (0:1)

/Pantović 31 pen/

Radnički Niš - Mladost Lučani 2:1 (0:1)

/Pejović 46, Škrbić 90+1 - Jojić 40/

Crvena zvezda - Vojvodina 1:1 (1:1)

/Katai 28 - Kabić 25/

Spartak - Čukarički 1:3 (0:1)

/Hrstić 74 - Adžić 16p, Lučić 83, Tomović 90+3/

Nedelja

Napredak – Partizan 0:1 (0:1)

/Dijabate 61/

Novi Pazar - TSC 2:1 (0:0)

/Nikčević 79, Stanojlović 89 - Jovanović 64/



tagovi

Bojica NikčevićSaša JovanovićSlobodan Stanojlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara