Rikardo Soareš (©AFP)
Rikardo Soareš (©AFP)

Poziv koji se ne odbija: Portugalac raskida ugovor na svoju štetu da bi preuzeo Al Ahli

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.06.22. | 14:02

Trener Žil Visentea Rikardo Soareš bi u narednih nekoliko dana trebalo da sedne na klupu

Ovih dana nije lako funkcionerima Al Ahlija iz Kaira. Najtrofejniji afrički klub je pre mesec dana izgubio u finalu Lige šampiona, posle toga je otkaz dao dugogodišnji trener Pitso Mosimane, a Egipćani ne samo da moraju da pronađu šefa stručnog štaba, već istovremeno i da se bore za titulu, ali i da sastavljaju tim za sledeću sezonu. Sudeći po vestima sa severa Crnog kontinenta, posebno je uzbudljivo u Kairu bilo uoči prvenstvenog meča sa Smuhom, koji je na programu u sredu od 21.30 časova.

Naime, navodi se da je Al Ahli napokon pronašao Mosimaneovu zamenu. Umesto Južnoafrikanca koji je doneo Crvenim đavolima dve Lige šampiona na klupu bi trebalo da sedne 47-godišnji Portugalac Rikardo Soareš, trenutno šef stručnog štaba Žil Visentea.

Izabrane vesti

Kako javlja egipatski portal “King FutSoareš je prihvatio da raskine ugovor sa portugalskim prvoligašem na svoju štetu, samo kako bi dobio šansu da radi sa 10-strukim prvakom Afrike. Inače, Soareš ima ugovor sa Žil Visenteom do leta 2023. godine, a u minulom šampionatu je izborio plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, što je najveći uspeh tog kluba u 98 godina dugoj istoriji.

Soareš će u Kairu imati godišnju platu 1.500.000 evra, daleko veću nego što je ona u domovini. Pre Žil Visentea Portugalac je vodio Moreirense, Kovilju, Aves, Šaves i Vizelu. Još čeka na prvi trofej.

21.30: (5,80) Smuha (3,80) Al Ahli (1,55)

Svakako, moraće Al Ahli da se snađe bez Portugalca i protiv Smuhe, u derbiju 23. kola egipatskog šampionata. Crveni đavoli moraju da idu na pobedu ako žele da vrate titulu koju prošle godine nisu osvojili, jer trenutno su tek treći na tabeli.

Doduše, nije tabela realna, jer je Al Ahli odigrao čak četiri utakmice manje od lidera i aktuelnog prvaka Zamaleka. Odlagao je mečeve zbog obaveza u Ligi šampiona, što su Beli vitezovi iskoristili da naprave prednost od sedam poena.

Neće biti lako večeras Al Ahliju u predgrađu Aleksandrije. Smuha je vezala pet mečeva bez poraza. Doduše, na poslednja tri je remizirala, ali i pored toga je peta na tabeli, sa realnom šansom da napreduje za jedno mesto i dođe do pozicije koja vodi u Kup konfederacija. Fjučer mu beži tri poena, ali ima meč više.

Meč sa Smuhom mogao bi da bude poslednji Badru Benunu u dresu Al Ahlija. Marokanski reprezentativni štoper je u poslednje vreme imao slabiju minutažu, što želi da iskoristi Katar SC. Katarski prvoligaš je poslao zvaničnu ponudu u Kairu za defanzivca koji je u Al Ahli došao iz Radže Kazablanke 2020. godine. Sa bonusima, Egipćani bi mogli da zarade oko 2.850.000 evra.

Benun je prošle sezone bio standardan u prvom timu i poneo je velike zasluge u osvajanju Lige šampiona, Superkupa Afrike i Kupa Egipta. Međutim, morao je na malo duže bolovanje ove sezone, imao je srčanih problema kao posledica korona virusa, a u međuvremenu su se u zadnjoj liniji učvrstili Jaser Ibrahim i Rami Rabija. Pored njih je Benun sakupio svega 11 nastupa u startnoj postavi ove sezone.

EGIPAT 1 – 23. KOLO

Nedelja

Misr Lel Makasa – Al Masri 0:2 (0:2)

/Grendo 12, Dželasi 29pen/

Ponedeljak

Farko – Al Itihad 0:1 (0:1)

/Simpore 45+5pen/

El Guna – Istern Kompani 2:3 (1:1)

/Šabravi 33, Kamar 60pen, Naser 35, Mateb 52pen, Temsah 90/

Fjučur – El Gaiš 0:1 (0:0)

/El Zenari 47/

Utorak

Gazl El Mahala – El Ismaili 0:0

Arab Kontraktors – NB Egipta 1:1 (0:1)

/Kaled 75 – Mansi 33/

Zamalek – Keramika Kleopatra 3:2 (2:0)

/Ašur 27, Džaziri 38, Zizo 58 – Husein 66, Teka 88/

Sreda

19.00: (1,63) Piramids (3,60) Enpi (5,30)

21.30: (5,80) Smuha (3,80) Al Ahli (1,55)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Egipat 1Al AhliSmuha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara