Foto: https://www.uefa.com/uefachampionsleague/
Foto: https://www.uefa.com/uefachampionsleague/

Poznati učesnici nokaut faze LŠ: Svi će gledati da izbegnu PSŽ

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.11.22. | 22:58

Žreb za osminu finala Lige šampiona na programu je u ponedeljak od 12 časova u Nionu

Malo toga se nije znalo uoči poslednjih mečeva šestog kola grupne faze Lige šampiona, ali večeras nedoumica više nema. Poznati su svi učesnici nokaut faze elitnog evropskog takmičenja za sezonu 2022/23.

Poslednja dva mesta u osmini finala izborili su Lajpcig i Milan. Kako bi obezbedio drugo mesto u Grupi F, nemačkom klubu je bio dovoljan bod u okršaju protiv Šahtjora, ali se Red Bulovo revanširalo ukrajinskom timu za debakl u prvom kolu i u velikom stilu overio plasman u nokaut fazu Lige šampiona treći put u poslednje četiri godine. Teoretski, mogao je Lajpcig i do prve pozicije, ali bilo nerealno za očekivati da Seltik otkine bod Realu na Santijago Bernabeuu.

Izabrane vesti

Drugi Red Bulov klub pak nije bio uspešan kao njegov mlađi brat. Salcburgu je na San Siru bila potrebna pobeda bilo kojim rezultatom. Umesto toga, ekipa Matijasa Jajslea doživela je debakl i bez ispaljenog mesta predala Milanu mesto u grupi nenosioca.

Tamo će na kraju morati i Pari Sen Žermen uprkos tome što je slavio u Torinu. Nisu Parižani zapinjali protiv Juventusa, nisu pojurili ubedljiviju pobedu, očigledno ubeđeni da Benfika ne može da nadoknadi četiri gola zaostatka, ali ih je Žoao Mario pogotkom u drugom minutu nadoknade šokirao i stavio u poprilično nezgodnu poziciju. Ne samo njih, već i nosioce koji su se nadali da će osvojenim prvim mestom dobiti lakšeg rivala na startu nokaut faze, a mogli bi da završe takmičenje na prvom koraku ukoliko na žrebu izvuku baš pariski klub.

NOSIOCI: Porto, Bajern, Čelsi, Mančester Siti, Napoli, Totenhem, Real Madrid, Benfika

NENOSIOCI: Dortmund, Briž, Inter, Liverpul, Ajntraht, Lajpcig, Pari Sen Žermen, Milan

Podsetimo, ekipe koje su bile u istoj grupi ili dolaze iz iste zemlje ne mogu biti protivnici u osmini finala. To znači da će Napoli primera radi izbeći tri od četiri najteža potencijalna rivala iz drugog šešira - Milan, Inter i Liverpul sa kojim je igrala u Grupi A. Kako je jedini španski tim u nokaut fazi, Real u osmini finala neće moći jedino na Lajpcig.

Žreb za osminu finala Lige šampiona će biti održan u ponedeljak, 7. novembra u Nionu od 12 časova. Čije okršaje najviše priželjkujete?


tagovi

žreb za ligu šampionaLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara