Pozovi "staru kuku" radi opstanka: Sabatini za dve nedelje doveo 10 igrača, poslednji je Ivan Radovanović

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.01.22. | 17:56

Salernitana se ozbiljno pojačala proteklih dana

 

Očajni rezultati iz prvog dela sezone i jednocifren broj osvojenih bodova do kraja decembra upalili su alarme u Salernu. Ključni potez uprave kluba bilo je postavljane iskusnog tržišnog vuka Valtera Sabatinija, koji je na poziciju sportskog direktora Salernitane postavljen 14. januara, a onda je za nešto više od dve nedelje doveo čak desetoricu igrača, od čega je polovina promovisana u toku današnjeg dana. Poslednji u nizu je iskusni srpski vezista Ivan Radovanović, koji je stavio paraf do juna 2023. godine.

Izabrane vesti

Radovanović (33) je čitavu svoju karijeru izgradio u italijanskom fudbalu, u Seriju A je stigao iz Partizana u januaru 2008. godine, tako da će sa istekom saradnje u klubu sa Areki stadiona biti navršeno 15 godina kako je na Apeninima. Krenuo je iz Atalante, a potom je igrao za Pizu, Bolonju, Novaru, Kjevo i Đenovu, a Salerno je njegova nova destinacija.

Sabatini je proteklih dana radio prilično užurbano i u Salernitanu doveo nekoliko prilično poznatih imena sa italijanskih terena, među koje spada i Radovanović. Prvi je bio iskusni golman Parme Luiđi Sepe, iz Torina je stigao Simone Verdi, a posle raskida sa Romom i Federiko Facio. Obeštećenje je plaćeno samo za Brazilca Edersona, koji je stigao iz Korintijansa za 6.000.00 evra.

Nešto više od 1.000.000 evra plaćene su pozajmice napadača Resifea Mikela i veziste CSKA iz Moskve Emila Bohinena, dok su Facio i Radovanović stigli sa "čistim papirima".

S obzirom da su dovođeni igrači praktično na svim pozicijama u timu, dovoljno govori da je Salernitana imala ozbiljnih problema sa fondom igrača, odnosno da onaj koji je stigao iz Serije B nije bio dovoljan da se odgovori na izazove ozbiljno napornog šampionata u Seriji A.

Špic napada pojačan je sa francuskim napadačem, koji je stigao na pozajmicu iz Šefild Junajteda, Lisom Museom, dok je pored Facija na štopersko mesto iz Juventusa stigao i talentovani rumunski štoper Radu Dragušin. Na mesto desnog beka angažovan je Paskvale Mazoki.

Ove zime Salernitana je ozbiljno rasteretila ekiupu od viška igrača, pa je Areki stadion napustilo šest igrača. To su Luka Kastilja, Sedrik Gongo, Ramzi Ajha, Simi, Mikele Kavion i Filipo Andrea, koji su završili po klubovima u Seriji B i Seriji C.

Sabatiniju (66) je Salernitana 11 klub u kojem će raditi posao rukovođenja sportskim sektorom. Počeo je još 1986. godine kada se dokazao u Peruđi, a dva puta je boravio u Laciju, gde je prvo bio menadžer omladinskog pogona, a potom i diretkor fudbala. U međuvremenu je bio i u Trijestini i Arecu, a potom i u Palermu. Na vrhuncu karijere bio je u Romi, gde je stigao nakon dolaska italijansko-američke uprave na čelu sa Džejmsom Palotom, gde je boravio pet godina. Potom je radio ui Suningu, Sampdoriji, Montrealu i Bolonji. Od septembra prošle godine je bio na kratkoj pauzi, a sada je preuzeo prilično zahtevan posao u Salernitani. Pojačanja koje je doveo imaju iskustva i kvaliteta, a da li će to biti dovoljno da se izbori i opstanak, ostaje da se vidi. Ako se ekipa iz Salerna izvuče na površinu, Sabatini će definitivno moći da stane u krug najuspešnjih fudbalskih radnika u Italiji u poslednjih nekoliko decenija.

 


tagovi

Luiđi SepeFederiko FacioValter SabatiniIvan RadovanovićSalernitanaZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara