Stadion Sparte (©Reuters)
Stadion Sparte (©Reuters)

Praški preobražaj: Od papazjanije do uterivanja straha u kosti

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.06.20. | 10:41

Sparta procvetala pod palicom Vaclava Kotala i čvrsto drži treće mesto, koje je donedavno izgledalo veoma daleko

Praški preobražaj. Pauza uslovljena virusom korona očigledno je prijala Sparti, koja je imala taman dovoljno vremena da se sabere, napravi analizu i pronađe ključ za uspeh. Silan je klub sa Letne otkako se vratio obavezama, a zasluge bez ikakve sumnje pripadaju treneru Vaclavu Kotalu, koji je evidentno uspeo da složi kockice i od Jilekove papazjanije napravi tim od kojeg svi strepe. Prva među njima Ostrava, koja je gost Sparti u okviru 32. runde plej-ofa prvenstva Češke (20.00).

"Za šta igra? Za reputaciju, brend i ponos. Trenutno deveto mesto je izuzetna sramota. Sparta zaslužuje više, a plej-of za titulu mora da bude obaveza. I takođe trijumf u Kupu. Taj pehar vodi do najkraćeg puta do Evrope", napisali smo u velikoj najavi nastavka sezone i očigledno pogodili.

Izabrane vesti

Gvozdeni su se regrupisali i posle početnog poraza od Plzenja nanizali čak sedam pobeda u svim takmičenjima, ostvarivši plasman u plej-of i dospevši u finale najmasovnijeg takmičenja u Češkoj, gde će prvog dana jula igrati za trofej sa Liberecom.

U diviziji najjačih, u kojoj se takmiči šest timova, praški velikan zauzima treće mesto, dok je njegov večerašnji rival poslednji u grupi. Banjik je u subotu izgubio od Slavije (1:3) i značajno sebi zakomplikovao život. Uostalom, Ostrava se bori za mesto u Evropi, a četiri kola pre cilja, biti na poslednjem mestu u Top 6 je problematično.

Suprotno Sparti, Ostrava je značajno lošija posle završetka pauze. U sedam mečeva puleni Luboša Kozela, u kojoj igra legendarni Milan Baroš, kao i srpski internacionalac Nemanja Kuzmanović, slavili su tek jednom, i to u Olomoucu sa 3:2, dok su četiri puta remizirali i izgubili od dve najbolje ekipe u ligi, Slavije i Plzenja.

Spartanci u večerašnji meč ulaze u veoma dobrom raspoloženju. Od momenta kada su prelomili susret u Karvini, gde su od 0:1 na poluvremenu u nastavku slavili 4:1, niko nije mogao da Geloru Kangi i drugovima izađe na crtu. Usledili su trijumfi nad nad Teplicama 3:0, pa Bohemijansom 1:0, Opavom 2:0. Istim rezultatom stradalo je Slovačko, u polufinalu kupa pao je Plzenj 2:1, a u subotu Sparta nije pružila šansu Liberecu na Letni i pobedila je sa 4:1.

ČEŠKA 1, PLEJ-OF - 32. KOLO

Utorak

20.00: (1,45) Sparta (4,10) Ostrava (6,75)

Sreda

17.30: (2,55) Jablonec (3,10) Liberec (2,75)

20.00: (2,05) Slavija (3,25) Plzenj (3,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Sparta PragČeška 1Ostrava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara