Pre osam meseci je od njih drhtao Milan, večeras su ispali iz lige (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 30.05.21. | 22:10

Sunovrat dugogdišnjeg prvoligaša

Dugo godina je Rio Ave važio za jednog od najstabilnijih portugalskih prvoligaša van velike trojke.

Klub iz grada Vila do Konde (oko 80.000 stanovnika) je uglavnom bio u sredini tabele, a poslednjih godina je izlazio i u Evropu. Čak je pre osam meseci držao Milan na konopcima u plej-ofu za Ligu Evrope posle maratonske penal serije sa čak 24 udarca ‘sa kreča’.

Izabrane vesti

Večeras je lepoj priči na severu Portugalije došao kraj. Rio Ave je mimo svih očekivanja ispao iz portugalske Primeire. Stigao je ceh za očajnu sezone. Uspeo je Rio Ave nekako da se spase direktnog ispadanja i da ligaški deo sezone završi na 16. poziciji koja je značila igranje baraža sa trećeplasiranim iz druge lige.

Ali tamo je Rio Ave doživeo debakl!

Aruka je u prvom meču na svom terenu slavila sa ubedljivih 3:0, da bi večeras i u revanšu kao gost pobedila Rio Ave sa 2:0. Ekipa čija vrednost je procenjena na nešto manje do 25.000.000 evra je deklasirana od skromnog drugoligaša čija vrednost je pet puta manja.

Aruka je takođe mali klub sa severa Portugalije iz gradića koji ima nešto više od 20.000 stanovnika. Bila je i ranije prvoligaš kada je vezala tri sezone u elitnom rangu portugalskog fudbala. Ispala je pre pet godina i sada je dočekala da opet zaigra sa najboljima u državi.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara