Karlos Gonzales Espinola (levo) u duelu sa Velaskezom iz Tihuane(©AFP)
Karlos Gonzales Espinola (levo) u duelu sa Velaskezom iz Tihuane(©AFP)

Predigra dvomeča gradskih rivala: U centru pažnje Paragvajac Gonzales

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.12.20. | 00:12

Kruz Azul i Pumas Unam noćas igraju prvi meč polufinala meksičke Aperture

Drama u Meksiku. Ko će da nasledi Monterej na tronu? U prvom meču polufinala Gvadalahara i Leon su odigrali 1:1, a noćas (04.00) na stadionu Asteka u Meksiko Sitiju igra se prvi meč drugog polufinalnog para – Kruz Azul dočekuje gradskog rivala Pumas Unam.

Kruz je u četvrtfinalu eliminisao favorizovani Tigres za koji već godinama igra nekadašnji francuski reprezentativac Pjer Andre Žinjak. Posle pobede u prvom meču u gostima sa 3:1 u revanšu je bila Pirova pobeda (1:0) Tigresa. S druge strane, Pume iz Meksiko Sitija su slavile protiv Pačuke. Jedan gol za 180 minuta, i to Argentinca Favija Alvareza bio je ključan.

Izabrane vesti

Pred duel velikih rivala iz Meksiko Sitija pojavila se informacija u meksičkim medijima da je Kruz Azul zainteresovan da dovede paragvajskog napadača Karlosa Gonzalesa Espinolu. On će upravo biti najveća opasnost po gol domaćeg tima. Navodno, cena nekadašnjeg napadača Nekakse i čileanskog Huačipata je tri miliona dolara.

Da li je Kruz Azul stvarno želi Pragvajca ili je samo hteo da poremeti gradskog rivala, ostaje da vidimo. Domaćin u svojim redovima ima najboljeg strelca meksičke lige, Urugvajca Jonatana Rodrigeza, strelca 13 golova u šampionatu. Toliko je postigao i Pjer Andre Žinjak, zvezda Tigresa.

Argentinski stručnjak na klupi Pumasa Andres Lučijano Lilini ima dilemu kome da ukaže poverenje na golu, da li Huliju Gonzalezu koji je sačuvao mrežu svog tima protiv Pačuke u oba meča četvrtfinala plej-ofa ili da vrati Alfreda Talavaru koji je bio standardan do povrede. Reprezentativac Meksika se oporavio i bliži je da stane među stative u duelu sa gradskim rivalom Pumasom.

U ligaškom delu sezone bolje je bio plasiran Pumas Unam. Bio je drugi sa osam bodova manje od lidera Leona, ali sa samo jednim porazom. Kruz Azul je bio četvrti. Pre tri nedelje Pume su pobedile gradskog rivala na stadionu Asteka sa 2:1, a oba gola za goste u finišu je postigao Argentinac Huan Ignasio Dinenjo.

Na poslednjih sedam mečeva ova dva kluba bilo je golova na obe strane (GG). Kruz Azul je imao više uspeha poslednjih godina. Ima četiri pobede, dva remija i taj poraz pre tri nedelje u poslednjem kolu ligaškog dela meksičke Aperture.

MEKSIKO, APERTURA – POLUFINALE (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Gvadalahara - Leon 1:1 (0:1)

/Masijas 52pen - Navaro 38/

Petak

04.00: (1,80) Kruz Azul (3,45) Pumas Unam (4,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MeksikoMeksiko 1PumasKruz Azul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara