Predlog: Da Alijanc arena postane Bekenbauer stadion

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.01.24. | 18:34

Otmar Hicfeld izneo mišljenje

Nemačka tuguje za Francom Bekenbauerom, svojom najvećom fudbalskom legendom, a već su počeli da pristižu i prvi prvi predlozi kako bi fudbal u toj zemlji mogao da se oduži Kajzer Francu.

Još u prepodnevnim časovima, Bekenbauerov saigrač iz reprezentacije i ljuti rival iz najslavnijih dana Menhengladbaha - Berti Fogts, predložio je da nacionalni kup ponese njegovo ime. A evo sada se oglasio i nekadašnji trener Bajerna Otmar Hicfeld, koji je poručio sledeće:

Izabrane vesti

"Franc je toliko dao Bajernu zajedno sa Gerdom Milerom, Ulijem Henesom, Sepom Majerom i Karl Hajnc Rumenigeom da bi bilo dobro da stadion ponese njegovo ime. On je najveći svih vremena u Nemačkoj, postigao je sve što se može postići i zaslužio je takvu počast", poručio je Hicfeld.

Izvesno je da bi navijači oberučke prihvatili ovaj predlog, međutim Bajern bi u tom slučaju morao da se odrekne velike količine novca, pošto je 2006. potpisao 30-godišnji ugovor sa Alijancom, kome je dao pravo da stadion tako nazove.

Alijanc je multinacionalna kompanija za finansijske usluge i teško je poverovati da će prihvatili sporazuman raskid ugovora koji je na snazi sve do 2036. godine.


tagovi

Alijanc arenaOtmar HicfeldFranc Bekenbauer

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara