©AFP
©AFP

Luda glava Kasano - o gojaznosti, Kapelu, Bekamu, Gutiju, Van Nistelroju, Zubi, Pepu i ludim žurkama, želji da sarađuje sa Bijelsom...

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.04.20. | 17:45

Ovaj čovek je neuništiv

Tokom nedavnog razgovora za ostrvske medije Fabio Kapelo prisetio se loših uspomena dok je kao selektor vodio reprezentaciju Engleske, a sada je Antonio Kasano vratio film na vreme kada je sa don Fabijom sarađivao u madridskom Realu – radili zajedno i u Romi – i kako mu je “pio krv“ zbog svojih bubica kojih se nikada nije ratosiljao...

Kasano je tokom direktnog uključenja na društvenim mrežama pričao o svojoj neuspešnoj godini u Realu, verbalnim okršajima s Kapelom, bivšim saigračima, ali i priznao da mu je hrana velika ljubav...
“Istina je, uvek sam imao problema sa kilažom. Ali tako je bilo oduvek, još dok sam igrao u Rimu. Obožavao sam da tamanim karbonaru i amatričijanu“, s osmehom će bivši italijanski reprezentativac.

Izabrane vesti

Kapelov košmar na Mundijalu 2010: Runi u problemima, igrači s viškom kilograma, nedostatak discipline...

Zbog toga je imao velikih problema u karijeri i praktično nikada posle Rome nije uspeo da ponovi igre iz vremena dok je bio na Olimpiku. Njegova ljubav prema hrani pogotovo je išla na živce Kapelu, koji je poznat kao strog trener i neko ko izuzetno vodi računa o tome kako mu igrači žive i hrane se van terena...
“Kada sam došao u Real odradio sam fantastične pripreme kod Kapela. Izgubio sam deset kilograma! Bio sam na 82 kilograma. Sećam se, igrao sam dobro dve utakmice i od starta, a onda me je treću ostavio na klupi kako bi me odmorio. Poludeo sam zbog toga na njega, baš sam bio ljut. Sada mogu samo da mu se izvinim zbog svih momenata kada je zbog mene izgubio razum“.

Iako je njegova kilaža ozbiljno znala da varira, a i sam je umeo da izgleda kao “bumbar“ tokom sezone, Kasano tvrdi da mu je bilo još teže dok je živeo i igrao u Rimu... Zbog toga se posebno našalio na račun Dejvida Bekama, s kojim je bio saigrač u Realu.
“Svi smo znali da je Dejvid rok zvezda, da ga zna cela planeta, ali on je uvek bio skroman tip. Moram da priznam i pored hrane bio sam zgodniji od njega, bar malo“, nasmejao se Kasano.

Zatim malo i o Gutiju...
“Bili smo jako bliski dok smo bili u Realu, verujem da je dao samo 50 odsto onoga što je mogao. Zidan je jednom prilikom rekao da, kada bi samo hteo malo više da radi, da bi mogao da igra na mesecu, toliki je bio fenomen“.

Pa o Rudu van Nistelroju i Ronaldu Fenomenu...
“Bio je jedan od najboljih napadača u momentu kad smo igrali zajedno, ali u Realu nije igrao toliko zbog Ronalda Fenomena. Ipak je on bio nešto izvan ovog sveta“.

A evo šta je Kasano imao da kaže o Pepu Gvardioli...
“Pep je moj prijatelj. Odlično smo se snalazili dok smo igrali zajedno u Romi. Sećam se jednog leta bio sam u Monaku zbog nekog turnira i odjednom čujem da me neko zove. Bio je to Pep, hteo je da njegovim prijateljima ispričam o nevolji u kojoj smo se našli u Rimu jednom prilikom. Ne mogu sad da pričam o tome, ali kakve su to bile žurke s njim“, zastao je Kasano i nastavio:
“Pep je bio fantastičan igrač i sada je veliki trener. Njegova snaga je u tome što zna kako da ubedi najbolje igrače sveta da se prilagode njegovom stilu igre. On je jedan od onih ljudi koji imaju tu neverovatnu harizmu. On nije kao ostali treneri, jer zna i menadžerski i trenerski deo posla“.

Zanimljivo, Kasano je priznao da bi jednog dana voleo da sarađuje sa Marselom Bijelsom.
“Ako jednog dana budem direktor u nekom klubu, uradiću sve kako bih doveo Bijelsu. On je fudbalski revolucionar, neverovatan karakter ima. Voleo bih baš da sarađujemo“.

Foto: ©AFP, Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara