Dejan Filipović (©Starsport)
Dejan Filipović (©Starsport)

Predsednik sudijske komisije: Mitić imao loš dan, penal za Partizan nad Saldanjom nije postojao

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.08.23. | 12:57

Dejan Filipović istakao da su sudije u Bačkoj Topoli grešile, ali bez tendencije

Susret TSC-a i Partizana u okviru prvog kola Mozzart Bet Superlige predstavljao je ukras otvaranja sezone na domaćoj pozornici. Po tri gola (3:3) na obe strane uz još niz uzbuđenja bilo je dovoljno da utakmica u Bačkoj Topoli u potpunosti opravda epitet derbija. Ipak, po završetku susreta Partizan je u sudijskim odlukama našao povod da se oglasi i za ispuštena dva boda okrivi adbitre na čelu sa Milanom Mitićem i Sudijskom komisijom FSS.

Upravo duel dva predstavnika Srbije u Evropi odigran u subotu uveče bio je tema konferencije na kojoj je govorio Dejan Filipović, predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, koji se osvrnuo na sve sporne situacije.

Izabrane vesti

"U situaciji kod penala koji je napravio Kanute očekivalo se da sudija kvaliteta Milana Mitića bez VAR-a dosudi jedanaesterac. Očigledan je bio pad koncentracije, reagovao je VAR i doneo ispravnu odluku. Sa druge strane, kod najstrože kazne u korist Partizana, ne postoji prekršaj Ilića nad Saldanjom. U toj situaciji je izostala reakcija VAR sobe, a na pitanje zašto, VAR sudija je rekao je bilo mu je teško da presudi, imao je pre toga dve odluke. Ne postoji prekršaj, kontakt u fudbalu je dozvoljen, a ovaj kontakt je bio minimalan i nije postojalo saplitanje. Ovo nije bio penal, nema prekršaja, ali nema ni simuliranja", kazao je Filipović.

Osvrnuo se zatim i na poništen gol Mihajla Ilića usled ofsajda Aleksandra Šćekića.

"Blok nije dozvoljen u fudbalu, a osim o ofsajdu možemo da pričamo i o saplitanju igrača TSC-a i rušenju dvojice igrača domaćina. Ovo je nauk pred evropske utakmice. Blok nije dozvoljen u fudbalu i nije fudbalska kategorija, a pokretni blok nije dozvoljen čak ni u košarci".

Jedna od situacija koja je izazvala polemike je i penal dosuđen usled prekršaja Danila Pantića nad Milošem Cvetkovićem, a predsednik sudijske komisije naglasio je da su arbitri ispravno reagovali. Potom se Filipović osvrnuo i na generalni utisak.

"Kao komisija smo očekivali više od sudije Mitića, ali očigledno da nije imao dan. Ipak moramo da ih razumemo, preteška utakmica je bila pred njim. Dobro je ušao u utakmicu, ali svako ko se bavi fudbalom ima pravo na loš dan i ne smemo tako lako da se odreknemo tih momaka. Poput šefa Stručnog štaba, kao predsednik Sudijske komisije biram sudije koje će deliti pravdu i snosim odgovornost. Da li bih ponovo delegirao iste arbitre za ovu utakmicu sada - ne bih", rekao je Filipović i osvrnuo se na zahtav Partizana da podnese ostavku na funkciju prvog čoveka Komisije.

"O mandatu će odlučivati FSS. Pre mesec dan, treći put mi je produžen mandat za još godinu dana".



tagovi

Dejan FilipovićTSC Bačka TopolaFK PartizanSudijska komisija FSS

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara