FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Prefinjenost u pokretu: Filigranski Hvan razgalio Klinsmana, Son nije ni morao da se oznoji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.01.24. | 14:37

Zvezdine uzdanice blistaju na svim meridijanima

Pokazao je u više navrata za oko četiri meseca provedena u Crvenoj zvezdi In Bom Hvan sofisticiranost, eleganciju i uopšteno esenciju sportske otmenosti. Konstantno je odisao Južnokorejac u crveno-belom dresu suptilnošću u dodiru sa loptom, a sada je naterao pristalice šampiona Srbije da i drugi put za manje od 48 časova ozbiljno skrenu poglede na kontinentalna takmičenja.

Nakon što je Žan Filip Kraso zablistao na startu Kupa afričkih nacija i dao akrobatski gol Gvineji Bisao, u strelce se upisao i vezista Taeguk ratnika. Selekcija koju s klupe predvodi Jirgen Klinsman krenula je u pohod na prvu titulu šampiona Azije posle 64 godine trijumfom protiv Bahreina sa 3:1 (1:0), a vodeći gol postigao Hvan teledirigovanim udarcem slabijom levom nogom u 38. minutu.

Izabrane vesti

Nisu defanzivci Bahreina nimalo mazili In Boma. Više puta tokom prvih tridesetak minuta igre trpelo je prave batine Zvezdino letnje pojačanje. Nekoliko oštrih startova grubih igrača selekcije sa Bliskog istoka nije sankcionisano žutim kartonima, a onda je Hvan na najbolji mogući način servirao hladnu osvetu za neprijateljski tretman. Nakon jednog od mnogobrojnih prekršaja Bahreinaca na sredini terena, otvorio se kontranapad za prošlogodišnjeg učesnika nokaut-faze Mundijala u Kataru, a upravo je jedan od njih praktično idealno namestio loptu na Hvanovu levicu. Milimetarski preciznim udarcem pokazao je bivši igrač Olimpijakosa da mu leva nije značajno slabija od desne. Na jubilarnoj 50. utakmici dao je šesti gol u dresu državnog tima.

Od dolaska Jirgena Klinsmana na mesto selektora bilo je jasno da će legendarnom Nemcu glavni zadatak biti osvajanje titule na Azijskom kupu koje od 1960. godine nema u Seulu. Sa Hjong Min Sonom kao prvom zvezdom i Kim Min Džaeom glavnim bedemom pred golom, dodatnu ubitačnost Koreja dobija sa Hvanom i Li Kang Inom. Upravo je član Pari Sen Žermena dao preostala dva gola, a u nekoliko je navrata Son ulazio u velike prilike i promašivao ih.

Biće Hvanu upisana i asistencija, budući da je odigrao poslednji pas ka Liju prilikom gola za 3:1. Najbolji mladi igrač Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina iz 2019. pokazao je raskošan talenat i majstorskim udarcem sa oko 20 metara savladao Ebrahima Lutfalu. Kako je odigrao svih 90 minuta, do poslednjih trenutaka nije bilo svejedno gledati sve te nasrtaje Bahreinaca na Hvanove noge. Sve se na kraju odlično završilo, uzimajući u obzir intenzitet startova popularnog Dilmuna (nadimak Bahreina dobijen po nazivu drevne istočnosemitske civilizacije).

Naredni duel dvostruki kontinentalni šampioni odigraće protiv Jordana u subotu (12.30), a navijače Južne Koreje najviše može da ohrabri utisak da je još jako puno rezerve u igri Taeguk ratnika. Ne samo u Sonu, već i u golgeteru Nodsjelanda Gue Song Čou koji je nekoliko puta ulazio u velike šanse, ali bez realzacije. Možda se Bahrein ne svrstava u sam krem azijskog fudbala, ali je malo tvrđih na kontinentu, a kako se Korejska igra odlikuje tehničkim minijaturama jasno je da se čak i u sudaru sa fizički snažnijim rivalima može dobro snaći.


AZIJSKI KUP - PRVO KOLO

Grupa E

Južna Koreja - Bahrein 3:1 (1:0)

/Hvan 38, Li 56 - Al Hašaš 51/

18.30 (4,20) Malezija (3,50) Jordan (1,90)



tagovi

Hvan In Bomreprezentacija Južne Koreje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara