Marko Jevtović (© MN Press)
Marko Jevtović (© MN Press)

Pregledi, pa potpis: Marko Jevtović u Humskoj godinu i po dana

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.02.22. | 09:39

Tokom utorka će biti ozvaničen povratak zadnjeg veznog u Partizan

Završen je prelazni rok u većem delu Evrope, na teritoriji Srbije traje do 11. februara, a u osvit nastavka sezone na superligaškim terenima dobiće Partizan i drugog novajliju. Još jednog povratnika, pošto je utanačio povratak Marka Jevtovića, pa će stasiti vezista zaoštriti konkurenciju u veznom redu, osveženom ranijim potpisom Ljubomira Fejse.

Doskoršanji član Al Ahlija iz Katara stiže na Topčidersko brdo kao slobodan fudbaler, jer mu je krajem jesenjeg dela prvenstva istekla saradnja sa Arapima i tražio je novi izazov. U početku mu se Turska nametnula kao prioritetna opcija, s obzirom da je u njoj ostavio značajan trag kao član Konje. Bilo je govora da iz tamošnje Superlige ima čak pet ponuda, međutim, nijedna nije bila toliko primamljiva poput izazova da sa crno-belima napadne titulu. Pogotovo što su u dobroj pozciji, jer posle 21 kola imaju pet bodova više od aktuelenog prvaka, Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Ideja o angažovanju Marka Jevtovića postojala je još dok se govorilo kako je Srđan Mijailović iz Čukaričkog glavna meta sportskog sektora, intenzivirala se posle odlaska Aleksandra Šćekića u poljsko Zaglebje, a definitivno sazrela posle povrede Danila Pantića tokom priprema u Beleku. Kako je Pantić maltene završio sezonu, u Partizanu su procenili da im je potreban još jedan fudbaler na sredini terena i izbor je pao na 28-godišnjeg Zemunca, kome neće biti potreban period aklimatizacije, jer dobro poznaje prilike u Humskoj i zahteve Partizana.

Jevtović je u utorak jutro započeo proces obaveznih lekarskih pregleda, ako sve bude u redu – a nema razloga da ne bude, jer je u prvom mandatu bio jedan od standardnijih fudbalera, odigravši 102 utakmice – potpisaće ugovor do leta 2023. i odmah se priključiti pripremama prvog tima u antalijskog regiji. Na taj način blisku budućnost će vezati za klub u kome je osvojio tri Kupa Srbije i titulu prvaka 2017, a bio deo generacije koja je pre aktuelne izborila plasman u evropsko proleće.

Sa Jevtovićem i Fejsom kao novajlijama, te ostankom Saše Zdjelara, trener Aleksandar Stanojević je dodatno osigurao prilaze golu Aleksandra Popovića, pa se očekuje da Partizan sa fudbalerima sposobnim da „drže“ sredinu terena zadrži status ekipe koja je primila najmanje golova u prvom delu sezone.


tagovi

FK PartizanMarko Jevtović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara