Pregovarao sa Zvezdom, odlučio da ostane u MLS-u

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.01.24. | 09:45

Kai Vagner produžio ugovor sa Filadelfijom do 2026. godine

Želela je Crvena zvezda Kaija Vagnera kao pojačanje na poziciji levog beka, kasnije se pisalo o interesovanju Glazgov Rendžersa i Olimpika iz Marselja, ali je na iznenađenje mnogih iskusni Nemac produžio ugovor sa Filadelfijom. Vest je objavio klub iz MLS-a, i obavestio javnost da se Kai Vagner obavezao na vernost do 2026. godine, uz opciju da saradnja bude nastavljena na još 12 meseci.

Vagner je u Filadelfiju stigao 2019. godine na mala vrata, iz tadašnjeg nemačkog trećeligaša Vircburger Kikersa, ali se u prethodne četiri sezone profilisao kao jedan od najboljih bekova lige. Štaviše, 2022. ušao je u uži izbor za defanzivca godine u MLS, a u istoj sezoni postavio je novi rekord po broju asistencija za jednog defanzivca. Samim tim Vagner slovi za izvrsnog pakera, a od dolaska u Union je na 170 utakmica upisao 32 asistencije i sedam golova.

Izabrane vesti

„Kai se iz godine u godinu dokazao kao jedan od najboljih levih bekova u ligi. Sastavni je deo uspeha našeg tima. Pokazao je strast prema ovom klubu, radujemo se što će u budućnosti biti deo našeg tima“, piše u saopštenju Filadelfije.

Prema pojedinim informacijama Kai Vagner je pre novogodišnjih praznika boravio u Beogradu i susreo se sa čelnicima Crvene zvezde. Međutim, očigledno nije postigao dogovor, pa se srpski šampion okrenuo drugim rešenjima. Na kraju je rukovodstvo srpskog šampiona donelo iznenađujuću odluku, da na tržištu ne traži konkurenciju Milanu Rodiću. Odnosno da šansu pruži momku rođenom 2004. godine iz omladinske škole Viktoru Radojeviću.


tagovi

Kai VagnerZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara