Komentari na vest

PRELAZZI: Kad su Bugari menjali fudbal

M

Milos Obilic 1389

pre 10 meseci

Kako Sam tada uzivao hristom, leckov I balakovom. Nikad necu zaboraviti Kako Su pobedili nemacku. Leckov gol glavom. I rumune sa Georg Hagi, uzivanje. Hagi je za Mene jedan od najboljih igraca Koji je Balkan ikad rodio. Stoickov legenda. Dan danas me boli da jugoslavija 94' Nije dobila Tu sansu. SVE igraci Koji Su vec tada visestruko osvojili LS. Po kvalitetu smo bili izjednaceni SA brazilom I italijom nista Oni nisu imali bolje igrace nego Mi. Jugoslovenski fudbal je vrhunac doziveo 90-98. Vladari su sve unistili.
K

Kfks

pre 11 meseci

Prvo svetsko prvenstvo kojeg se secam, roberto badjo, romario, stoickov kakve njuske
C

Canko Cvetanov

pre 11 meseci

Ko je 1994. godine bio Dejan Savićević, a ko Hristo Stoičkov, videlo se u noći, 18. maja 1994. godine, na stadionu ,,Spiros Luis" u Atini. To su činjenice, a sve ostalo su subjekativni doživljaji.
B

Bon.Jovi_985

pre 11 meseci

Jedina je činjenica da ti baš nemaš pojma o fudbalu. Kakav transfer blama...
@

@vladarizsenke71

pre 11 meseci

Stoičkov ima zlatnu loptu što nema nijedan naš igrač (mada ne bih rekao da Savićević sebe smatra srpskim igračem), bio je najbolji igrač Krojfovog drim tima, igrao polufinale svetskog prvenstva što nije nijedan igrač kojeg si naveo. Ne da je bolji nego je bolji za koplje. A ovaj tekst odiše klasičnom srpskom mitomanijom i osećajem više vrednosti koji nas je koštao toliko puta. Pričamo o Bugarima i Rumunima kao da je i dalje 1950 i da je tamo staljinizam. Pa tako i o njihovom fudbalu, a veruj mi da bih radije imao jednog Stoičkova u fudbalskoj istoriji nego desetine menadžerskih igračića po Fjorentini, Torinu i ostalim šnj klubovima kojima uvek odiše naša reprezentacija i umišljenih legendi koji nisu ostvarili pola karijere jednog Stoičkova. I nemojte se iznenaditi ako kad tad opet neki bugarski igrač bude vrhunski, njihovih dobrih igrača nema mnogo ali kad ih bude budu vrhunski. Mi zadnjih 30 godina nismo imali špica kalibra Berbatova a ne Stoičkova...

vladarizsenke71@gmail.com

pre 11 meseci

Nije zasluzio tu Zlatnu loptu, LS je osvojio Milan i tada su je zasluzili Maldini ili Roberto Badjo, eventualno je mogao i Romario, ali, tada jos nije mogao neko ko nije iz Evrope, tek od sledece godine je to uvedeno. Znam da je igrao u polufinalu, pratio sam to SP, Rumuni su krajnje nesrecno ispali od Svedske koja je tada razvalila Bugarsku u mecu za trece mesto, Bugari nikada ne bi pobedili Argentinu da im je igrao Maradona, doduse, i Rumuni bi vrlo tesko to uspeli. Ne potcenjujem ja ni Rumune ni Bugare, to se vidi iz mojih komentara ovde. Srbija je imala mnogostruko vise velikih igraca od Bugarske koja moze na prste jedne ili dve ruke da ih nabroji, Stoickov, Balakov, Stilijan Petrov, Berbatov i to je to u poslednjih 30-ak god, ispod njih idu Kostadinov, Ljuboslav Penev, Martin Petrov, Bozinov, ali, zapravo su samo Stoickov i Berbatov tu bili megazvezde. Stoickov nije bio najbolji igrac te Barselone vec Romario, a Stoickov nije bolji ni od Hadjija, nisu igrali bas na istim pozicijama, ali, ubedjen sam da je ovaj bio bolji makar to bilo i samo za nijansu.
T

Tuta bugarinn

pre 11 meseci

Sem Berbatova i Petrova secam se i ovih sto su igrali kod nas. Blagoje Georgiev u Zvezdi u vreme Piksija i ostali u Partizanu. Ivanov je bio bas dobar igrac, Bozinov je vec mator stigao i na kraju legendarni bugarski bebeto aka Asen Nikolov.😂Ima neka tajna veza izmedju Partizana i Bulgara😎

vladarizsenke71@gmail.com

pre 11 meseci

Nikolov je bio pre svih ostalih Bugara, nije on poslednji nego prvi. Imali smo i Bandalovskog.

vladarizsenke71@gmail.com

pre 11 meseci

Ne razumem, neko ih zeza zato sto im je albanija zapad? Razmislite koje dve bivse republike su nama zapad, zar stvarno mislite da se tamo tad mnogo bolje zivelo, a i da se sad zivi? Svi smo u manje-vise istim da ne kazem sta. Rumuni su malo vise obecavali na SP '94, pisite i o njima.
R

Realni

pre 11 meseci

Hristo Stoičkov veći od bilo kod srpskog fudbalera ikad. A mi posle pričamo da smo neka velesila Džajka, Piksi od Japana i ostali. Tu je naše mesto iza Bugara...

vladarizsenke71@gmail.com

pre 11 meseci

Stoickov veci od Milosa Milutinovica, Piksija, Mijatovica, Savicevica?
p

pančevo

pre 11 meseci

Ne, to je daleko od velikog tima, sve što je postignuto, splet je sreće, okolnosti i ingenioznosti Stoičkova. Manimo se nostalgije, činjenično, odigrali su 7 tekmi u SAD, 3-1-3 skor uz negativnu gol razliku, 9:11. Meksiko su prošli na penale uz dozu sreće, a od već istrošene Nemačke bili su lošiji. Bljesak Stoičkova iz slobodnjaka za 1-1, i naravno glava Lečkova za pobedu. Italijani su ih više manje rutinirali u 1/2 a Švedjani rasturili u meču za treće mesto. Dakle, kako to može biti veliki tim...nije i ne može.
R

Realni

pre 11 meseci

To je više nego što je Srbija u svim svojim reinkarnacijama (Jugoslavija, Scg) uradila na velikim takmičenjima u zadnjih 50-60 godina.
R

Ris

pre 11 meseci

Ti si druze bas neki negativac! Uzeti na SP Njemacku i Argentinu i ispasti od Talijana tako sto ti sudija ne dosudi cist penal nije mala stvar! A na SP su otisli tako sto im je trebala pobeda u gostima protiv tada jake Svedske koja je bila treca na SP, i protiv Francuza takodje u gostima. Kasnije u kvalifikacijama za EP 1996 uzeli Njemce opet u grupi 3:1, cak mislim da su bili ispred njih, a ovi uzeli kasnije EP. Veliki tim u to vreme ma sta bilo ko rekao, a srece na velikim takmicenjima uvek moras imati da bi dosao daleko. Vise ili manje
Đ

Đ3

pre 11 meseci

Najsmješni je bio Iliyan Kiryakov, totalna dileja.
H

Hihon

pre 10 meseci

Verovatno mislis na pokojnog Trifuna Ivanova.