Komentari na vest

PRELAZZI: Ne pada pesak da prekrije breg – Liverpul, Henderson i najveća saudijska pobeda

F

Frustracija

pre 11 meseci

Ovaj tekst je baš loš da ne upotrebim neku drugu reč. Henderson nije Skauzer niti je rođen u Liverpulu, momak je iz neke leve priče sa drugim idealima i to što je postao kapiten Liverpula ne znači da je on otelotvorenje tog istog kluba. Prelević zaboravlja da je Džerard jedini kapiten sa tolikim stažom u istoriji kluba, uglavnom je to bilo na par godina. Kapiten nikada sem u slučaju Džerarda nije bio otelotvorenje kluba. Tako da to što He derson lično izjavljuje i radi je na njegovu dušu a ne na dušu kluba. E moj Preleviću, ti kao navijač LFCa treba to prvi da znaš......
M

Ma

pre 11 meseci

Čitajući komentare čitalaca, zaključujem da je prosek godina komentatora na vašem portalu maksimalno 16 godina. Čitanje teksta u bukvalnom smislu, od reči do reči, se koristi samo onda kada treba da se nauči napamet. Čitanje između redova je zdravije i manje zauzima prostora u moždanom hd-u
v

vzr - lfc

pre 11 meseci

Članak skoro pa prepričan od Aaron Cutler sa this is anfield
B

Brko

pre 11 meseci

Ovaj Prela, nakon izjave da je De Brujne izvikan, sve gore i gore tekstove piše.
s

sprdnja

pre 11 meseci

Niko nije problem osim Liverpool-a? U pravu si Liverpool je reper ostali su -onako, jad i čemer! hehehe
M

Mixa BG

pre 11 meseci

Redovno čitam Prelevićeve tekstove (iako se često ne slažem sa njegovim stavovima) jer mislim da u njegovom pisanju ima dosta kvaliteta i dosta znanja o fudbalu. Ipak, mislim da je ovo jedan od najlošijih tekstova koji je napisao... Moje lično mišljenje je da je u svakom timu vezni red ključan i da od njega sve zavisi na terenu. Prošle sezone je upravo zbog toga Liverpul izgledao kao raspuštena banda. Klop je shvatio da mora da renovira kompletnu sredinu terena kako bi njegov tim ponovo uspostavio prepoznatljivu igru. Hendersona niko nije terao iz kluba. Dobio je odličnu finansijsku ponudu koju je prihvatio, klubu nisu više bile potrebne njegove usluge i nisu imali nikakvog razloga da mu staju na put. Čini mi se da je autoru teksta najviše zasmetalo Hendersonovo odustajanje od ličnih principa a da je to nezadovoljstvo preusmerio na klub... Pljuvanje na ovakav način po veličini Liverpula je zaista nedopustivo!
G

Goust

pre 11 meseci

Sve si rekao. Potpisujem.
M

Ma

pre 11 meseci

Momak, otvori prozor i pogledaj šire. Limitirano razmišljanje, a pogotovo zaključak može da ti šteti u životu. Verovatno si mlad i bez dovoljno iskustva, sagledaju tekst malo šire. Autor koristi samo primer Hendersona ili Liverpula.Ovaj tekst stavi u kontekst društva u kom živimo danas,zameni te dve reči sa uopšteno "čovek" ili "ljudi*, možda će ti rešenje" zagonetke teksta" biti lakše da pronađeš.
b

bole1

pre 11 meseci

Mnogo glup tekst, napraviste od transfera jednog igrača od 33 godina takvu famu kao da su Alisona prodali. Ovo je pametno poslovanje napravili mesta da dovedu nove mlađe igrače.
k

k

pre 11 meseci

Otisao igrac, koji vise nije za startnu postavu, za 10m a pisete kao da je otisao kljucni igrac za 200m. Brisite ovo, glup tekst.
G

GostŠ

pre 11 meseci

Apsolutno to nisu napisali, a to što ti ne možeš da pročitaš/razumeš objektivno tekst to je neka druga priča.
N

Nemanja8989

pre 11 meseci

Pa kakve veze ovde ima Liverpool? Bas zato sto je TO LIVERPOOL nece sigurno nikoga da moli da ostane u ISTOM,a posebno ne HENDERSONA,igraca kojeg mogu lagano da zamene za boljim od njega… Naprotiv,Liverpool je ovde ispao skroz COOL “hoces da ides?,putuj Igumane…”,a Henderson je ispao licemer,ljudska prava,vrednosti bla bla bla a onda dodju ti koji sve to ne fermaju,stave kofer para i odmah se sve to gubi. Srecan mu put,docice nam(ja inace ceo zivot uz Zvezdu navijam za Liverpul) mnogo bolji.
S

Stefan Ivanovic

pre 11 meseci

Ovako se ne pise o VELIKOM klubu kao sto je Liverpool. Liverpool nikad nije bio 1 igrac i nikad nece biti. Sta vise taj igrac o kom pisete i ne pravi nikakvu razliku na terenu, osim sto ima talenat da bodri ekipu. Liverpool je sa ovim transferom dobio. Otisao je neko ko je postao spor, ko je u godinama i dosli su mladji i dosta kvalitetniji igraci od njega. Tako da svarno nepotreban tekst.
v

vldblk9a

pre 11 meseci

Ovo sa Saudijcima je nista drugo nego kao kada firme prave offshore racune. Jednostavno kompromis izmedju UEFE i velikih klubova da ovi ne naprave super ligu i ostave to UEFI da odradi, a za uzvrat su dobili nacin da ovakvim transferima izbegnu ffp, ratosiljaju se igraca i pune budzete za nova pojacanja. I vuk sit i ovce na broju. Sve je toliko providno, traljavo i prosto odradjeno da vise nije ni smesno, ali koga briga kada prolazi. Obzirom da je Arapima dato prakticno sve u evropskom fudbalu moraju ovako da vrate uefi, a uefa klubovima. Quid pro quo sto bi se reklo.
v

vldblk9a

pre 11 meseci

Meni je ipak najce da npr veceras igra Arsenal protiv Junajteda a nasi sportski kanali prenose wta palermo 250, reprizia zvezda : tsc, planinarenje, reprize biciklizma, snuker.... Kad pogledas programsku semu arene i SK bukvalno je ono "gledas i neverujes".
L

LFC1892LFC

pre 11 meseci

Skroz amaterski tekst, onda kreni dalje i napisi ovo isto i za ostale klubove i igrace. LFC je dobio sa ovim tranaferom, kao i sam Henderson koji sve manje igra...
Z

ZokiBGD

pre 11 meseci

Voleo bih da vidim da te neko iz NY Times-a ili Guardian-a pozove, stavi na sto ponudu od 10.000 £ /$ nedeljno za ova piskaranja + 1.000.000 za firmu u kojoj radiš, pa da onda vidimo kako se pretvaraš u Gruča Marksa brzinom svetlosti....kad smo već kod licemerja...
A

Alex20

pre 11 meseci

Uporedjujes babe i zabe u pokusaju da opravdas sve ovo,cinjenica svi vole pare, i on radi za pare a ne za fudbalsku ljubav, ali problem je sto ako nesto kazes onda barem budi dosledan ili najpametnije cuti.
g

gofjhfg

pre 11 meseci

90 posto fudbalera je nepismeno sto je sve sto treba da znate o njima,tako da nikakvi principi ne postoje nego samo pare.Čast izuzecima ali oni su kap u moru
T

Trololo

pre 11 meseci

Kao navijac Junajteda smatram da je ovaj tekst izuzetno los. Jedan od losijih. Mesaju se babe i zabe. Zasto bi Liverpul bio manje poseban nego pre? Igrac odluci da zeli da ide i to je iskljucivo do igraca. Mozda njemu Liverpul nije nista posebno, ali tekst nije napisan u tom smislu. Liverpul je postupio kako je mogao, nije zatezao sa cenom i pustio ga da ode. Valjda je i to pokazatelj koliko klub ceni svoje igrace. A sam Henderson je apsolutno nebitan igrac, cija karijera je svakako u silaznoj putanji. Sto se samog teksta tice, bas lose, gomila (bespotrebno) zakomplikovanih recenica i metafora, cisto reda radi. Ima Prelevic odlicnih tekstova, ali sve redje. Ovaj je apsolutno promasen.
C

Comi1001

pre 11 meseci

Novinar kaze;taj Liverpool!? Dokle smo mi dogurali.. Cekaj ako je isplativo za 3 strane,zasto da ne ode? Klopu on ne treba, ne moze da mu igra 20 minuta, jer igra presing. Liverpoolu odgovara da zaradi kako bi doveo mladjeg igraca za sredinu koji moze da odgovori zahtevima trenera i klubskoj filozofiji. Hendersonu odgovara jer sebe ne vidi u Liverpoolu da ce da igra,dao je dosta toga klubu i opet sad je dao Liverpoolu njegovim odlaskom,jer ce klub da zaradi i sam Henderson od tih Arapa? I sad sta? Trebaju nas da slusaju ili tu neke kao da mi ne znamo da je ovo biznis postao tek na trenutke dozivis fudbal,al te opet slome nekim varom,neko izlezavanje,prazne igre,bez suteva u okvir,parada golmana,sve se ide na siguran gol. Ubacis loptu sa leve ili desne strane ostro kroz kazneni gde ce onaj drugi da da gol na drugoj stativi. Korner i to je ro. Retko,bas retko,slobodnjak..
b

bravo

pre 11 meseci

za tekst!
G

Gost1312

pre 11 meseci

Mislim da je autor ovog puta malo zalutao jer su ga ponijele emocije. Ima tu nekih ispravnih stvari koje su recene ali druze ne mozes tako pljuvati klub koji jeste i bit ce uvijek poseban na tako mnogo nacina. Jeste ruzno i meni nevjerovatno da jedan Henderson odlazi tek tako, iz vedra neba, bio sam na utakmici u Karlsruheu i nisam ga vidio na zagrijavanju kontao sam da je povreda, a onda u toku tekme citam na netu da covjek odlazi, simpatizer sam Liverpoola 20 godina i vise. Sokantno je da je jedan Keita dobio npr onakav ispracaj, a kapiten kluba koji je podigao bukvalno sve trofeje i kako si rekao s cim se slazem nije ostao da isprati mladake, poduci i polagano se ostavi mjesto nekom drugom "Hendersonu". Ali ne mozes pljvuati klub i reci da je do kluba, sta su trebali sto rece gore lik da ga vezu ? Pa naprotiv spustili su cijenu u nisu mu stajali na putu, dobio je 4x vecu platu ako se ne varam tamo, izvagao i otisao, sretno mu to je to. Njegova odluka, cudna i neocekivana ali jbg.
L

LFC fan

pre 11 meseci

Iako je istina da je sve na prodaju, pa i kapiten Liverpula, ostaje činjenica da je isti taj Liverpul po mnogo čemu poseban i da prilično odudara od stereotipa ostrvskog fudbala. Po mnogim stvarima je i dalje poseban i tako će ostati još dugo, dugo. Po pitanju novca mora da se prilagodi trendovima, bar u nekoj meri inače će otići u zapećak i niko za njim neće žaliti, naprotiv. Čak je i jedan Klop morao da popusti, u jednom delu, od svojih principa i da postane fleksibilniji. Time nije pokazao slabost i nedoslednost, već inteligenciju, morao je. Tekst je odličan, nadahnut, ali prenaglašen, na štetu Liverpula. Oseća se da je novinar jedva dočekao ovako nešto o Liverpulu i da je tekst izleteo iz njega. Ubeđen sam da nije fan LFC-a i da je ovo sa velikim guštom sročio. Sad kada je olakšao dušu neka udari i po drugima, a kandidata na pretek. Možda bi još bolje bilo da napiše jedan afirmativan tekst u kojem će nabrojati sve one stvari oko Liverpula u kojima je i dalje poseban. Sa zadovoljstvom ću pročitati.
m

majko moja

pre 11 meseci

decko, ajde vrati se malo o procitaj rubrike, covek navija za LFC, svaki treci tekst mu je oda LFC... zato ga je ovo toliko i pogodilo
G

Gost 323

pre 11 meseci

Po cemu je toliko poseban??? Obican fudbalski klub alav na pare kao i svaki drugi .Doktorski tekst,bravo za novinara
E

Elekserou

pre 11 meseci

Jedini klub koji je imao posebnost i platne razrede do pre dve godine je bio Bayern, iako spada u 5 klubova sveta koji imaju najvise para. Ali polako i nemci počinju da popuštaju i da bacaju
P

Posmatrac Sa Strane

pre 11 meseci

Odlican tekst i pokazuje ljudsku prevrtljivost cim stignu dovoljne pare. Ali nista cudno, jer fudbal je postao “igracka” para, fudbaleri su gladijatori, koji “hrane” siroke mase u skladu sa ciljevima ekonomske i politicke elite.
K

Kheshig

pre 11 meseci

uz navijace Reala i Barselone, navijaci Liverpula su najnepodnosljivji. Takav im je i klub...
A

Allianz

pre 11 meseci

A po čemu je to Liverpul bio poseban i pre obog transfera ? Ameri vlasnici placaju i vise nego što treba, greše sa transferima kao i svi ostali. Osvoje sa vremena na vreme neku titulu i to je to. Navijači super kao i kod gomile velikih Evro timova, stadion lep i tradicionalan kao i kod gomile Evro timova. Srecom pa Klop radi sa manjim brojem igrača inače bi do sada bacali lovu i bacali i bacali kao pre Klopa. ALI BAŠ NIŠTA POSEBNO NIJE
L

LFC fan

pre 11 meseci

Sticajem okolnosti živeo sam dve i po godine u Liverpulu, posle prešao u Dablin i mogu ti iz prve ruke reći da je zaista poseban. To se, nažalost, ne može osetiti iz daljine,samo u neposrednom kontaktu sa skauzerima. Nerado priznajem da su i Evertonovi navijači zaista posebni i da ne zaslužuju da im je klub ovako nisko pao. Dakle ne pretewndujem i ne tvrdim da nema još posebnih klubova, ali oni su retki. Žao mi je Junajteda što je izgubio svoju auru i postao biznis preduzeće.
m

mm11

pre 11 meseci

Hajduk split je poseban klub
M

Ma da

pre 11 meseci

Osim što je Liverpool najtrofejniji engleski klup kad se saberu sva najvažnija takmičenja. Inače, ne, ništa posebno.
b

bosut boy

pre 11 meseci

Preleviću ,svaka čast ,kao i mnogo outa do sad..jako dobar text
H

Hidro

pre 11 meseci

Posle prvog pasusa nisam imao potrebu da čitam dalje. Pošto nije bilo u redu da igrači idu u Arabiju dok mu kapiten njegovog kluba nije rešio da ode. Sad je to vrh vrhova
M

Makks

pre 11 meseci

Prelevicu, tekst ti se zasniva na velicanju Hendersona jer kazes da je otisao "u trenutku kada je (jos) potreban klubu". Ne, on nije potreban Liverpulu. Prosle godine je na 35 utakmica imao ucinak od 0 (nula) golova i 2 asistencije, a rec je o centralnom veznom fudbaleru. Igrao je, iskljucivo, zbog starih zasluga... Hvala Bogu da ga vise ne gledam. Daleko mu lepa kuca.
d

djdkskwlslsl

pre 11 meseci

Generalno, uvek ta neka perspektiva nekog romantičnog fudbala iz perioda 60ih - kraj 80-ih. To više ne postoji. Slava i istorijski brend nekog kluba se u današnjem vremenu gleda isključivo kao mogućnost da se uvećaju prihodi te privatne firme, na osnovi arhetipske emocije pripadnosti i ljubavi gomile ljudi prema tom konkretnom klubu. Fudbal više nije najvažnija sporedna stvar na svetu nego najbitnija industrija zabave (ne računajući Ameriku) sa ogromnim brojem korisnika. Kome se to ne svidja, treba da se okrene amaterskom fudbalu, verujem da tu ima i dalje romantičnih priča na svakom koraku.
Y

YNWA

pre 11 meseci

Može ovo i bolje braćo. Udarate na jedan od najboljih timova ispodprosečnim tekstom koji praktično nema mnogo veze ni sa realnošću ni sa istinom. Po vašem mišljenju trebalo je šta? Vezati Hendersona, kidnapovati decu zatvoriti ga da ne ode. Nisu se našli oko nobog ugovora, da ne davim koga zanima piše, saudici mu dali para ko što mu niko nije dao (znam da bi autor teksta odbio milion saudijskih dolara za ovaj tekst, al jbg nisu svi tako posebni), a liverpul je i ovde ispao poseban i snizio maksimalno potraživanja da bi Hendo dobio više onoga po šta je otišao. Još jedna, nebita posebnost je i ta da u ligama petice liverpul je jedinstven jer posluje u plusu iako se sa saudijvima juri i u PL, ali jbg vama je saudijski novac valjda samo onaj klubova iz Arabije, pa su vam city psž i slični šta evropski velikani. Da veoma ostrašćen jer Liverpul volim jer se drzi nelih principa i ponekad probudi nadu da je fudbal igra koja se igra radi ljubavi i koju igraju i o kojoj pišu profesionalci. YNWA
S

Seoul

pre 11 meseci

Kojih principa se drži ?
B

BicuSlobodan

pre 11 meseci

Sjajan tekst. Sve je na prodaju.
Y

YNWA

pre 11 meseci

Tipa ostani i ideš za dž jer nam trebaš tipa Origi, Mili, Boby, nećeš da osaneš nema za džabe tipa Hendo, Kutino..., Vidi kolko se sećam LFC je oterao Gerarda koji je hteo da ostane... ne vidim dramu što smo pustili Henda koji je hteo da ode... e da još jedan princp... PLATE... ako biraš klub zbog zarade sigurno nećeš izabrati LFC... Nisi veći od kluba itd itd
V

Volim fucu

pre 11 meseci

Samo je obican englez
g

godzi

pre 11 meseci

Au bre Prelevicu...
L

Lacio1900

pre 11 meseci

Marko Prelević ima najbolji stil pisanja, reklo bi se sofisticiran. Vidi se da je momak veoma obrazovan i načitan. Jedino što ponekad previše razvlači pojedine očiglednosti.
r

rsczz

pre 11 meseci

Cuj ponekad razvlaci, razvlaci do granice necitljivosti, iako je imao sjajnih tekstova vecina je nazalost takva.
h

hogar05

pre 11 meseci

iskreno davam kažem, ovo vam je jedan od glupljih tekstova koje ste ikad objavili. niđe veze