Komentari na vest

PRELAZZI: Njukasl, o licemerju i saudijskoj sablji

K

Krusty

pre preko 2 godine

Nisam to ja bio, nego Homer presvucen kao ja.
K

KROJF

pre preko 2 godine

Ne želim da se shvati pogrešno da branim šeike ili nešto slično.Meni se ništa u vezi fudbala ne sviđa poprilično dugo i taj osećaj odbojnosti se pojačava sa godinama.Opet nisam čovek koji je u mogućnosti da utiče i menja. U fudbalu NE POSTOJE VELIKI i MALI klubovi.Postoje oni KOJI DECENIJAMA IMAJU PODRŠKU i oni koji OD SKORA to imaju.To je jedina razlika.Sve ostale podele su IZMIŠLJENE. SPORTSKI POZDRAV
D

Dexaman

pre preko 2 godine

Stiv Brus je najviše osporavan jer je vodio rivalski Sandeelend i to je ono što mu nikad nisu oprostili navijači Njukasla. Što se tiče njegovog trenerovanja, kakav tim je imao i u kakvom stanju je klub bio, izvlačio je maksimum. Daleko je od vrhunskog trenera, ali isto tako uopšte nije krivac za rezultate kluba. Pogledajte koliko je malo potrošio i sve će vam biti jasno...
b

bgcz

pre preko 2 godine

sad će da kupe brdo igrača koje bi realno i brus vodio do top8.
V

Vart

pre preko 2 godine

Njukasl je veliki klub i tu nema spora. Možda nije Mančester, Liverpul, Arsenal, Everton ali svakako je recimo imao veću tradiciju od Čelzija koji nije bio ništa do dolaska Abramovica. Njukasl je imao mnogo više trofeja od njega i bio popularniji klub. Ta buka oko dovođenja Saudijaca je zaista patetična. Odavno politički sistem jedne zemlje nema nikakve veze sa futbalom na ostrvu. Volvs i Sautempton imaju vlasnike iz komunističke Kine. Dok je Siti u vlasništvu ljudi iz UAE koja serijatska država na nivou srednjeg veka isto kao i S. Arabija. A koliko ja znam Britanija je kapitalisticka zemlja, tako da nema tu sta da se mnogo priča folira u vezi toga. Sa druge strane Stiv Brus je zaslužio otkaz jer nije imao nikakav plan i strategiju osim da igra bunker i sve preko Maksimana i Vilsona. I to još prima puno golova. Prošle godine Njukasl je primio isti broj golova kao i ubedljivo zadnji Šefild Junajteda. Pre toga kod Beniteza je takođe bio defanzivan futbal ali je ekipa ima šestu najbolju odbranu. Što se tiče novog trenera kako to uglavnom ide u Njukasl će preći neki od trenera koji su bez posla. Prema glasinama to će gotovo sigurno biti Paulo Fonseka. Dobar trener koji je svoju karijeru gradio postepeno i ima dosta dobre rezultate sa Šahtjorom i prosečne sa Romom. Zidan ili Konte bi bili najbolje rešenje ali ne žele vruć krompir jer je rizik veliki da Njukasl završi u Čempionšipu. Ekipa je do sada igrala sa pet igrača u odbrani a uz to primila je najviše golova. Jedini koji u odbrani igra kako tako je Fernandez. U napadu stvari stoje bolje mada sve se svodi na neke kontre preko Maksimana i Vilsona, sa posedom od samo 40%.
G

Gost66777777

pre preko 2 godine

Da se razumemo, ne volim ni jedne ni druge ali Čelzi je pre Romana osvojio evropski kup i često igrao Evropu. Po tome nikako ne bih rekao da je Njukasl veći, iako im naravno ne osporavam bogatu tradiciju.
T

Trololo

pre preko 2 godine

Mislim da je glupo napisano od strane autora, da je Brus bio angazovan za nesto iznad svojih mogucnosti. Bio je taman gde treba. Njukasl ima bas slab tim, a on ih je vodio do 12. i 13. mesta. Ovu sezonu je poceo, ako se ne varam, bez ijednog pojacanja (Vilok je ionako bio vec na pozajmici). To je klub koji ima uzasan igracki kadar, Brus je iz njih izvukao maksimum. Moze se reci da Brus nije jedan od najboljih trenera, ali ne moze se reci da mu bas tu, u Njukaslu, nije bilo mesto.
V

Vart

pre preko 2 godine

Ma gde je tako. Pobogu, on je došao kao trener iz Čempionšipa gde je trenirao Šefild Venzdeja. Na klupi je izgledao potpuno pogubljeno jer iskreno on odavno više nije premijerligaski trener kao što je bio nekad. Nije se menjao kao što su to uradili Roj Hodzson i Dejvid Mojes.

Bürgermeister

pre preko 2 godine

Bilo bi i potpuno opravdano i krajnje licemerno optužiti te navijače Njukasla za slavljenje jednog autokratskog režima, koji nipodaštava žene, koji ubija novinare, koji ne dozvoljava slobodu štampe, izbora, govora, misli. Znaci bolje su kurve, ubice, narkomani, alkosi? Oni sire ljubav.
S

S 8 G

pre preko 2 godine

Nisi spomenuo najvažniju stvar zašto ga nisu voleli -bio je menadžer Sanderlenda