Prelomni trenuci za Marka Milovanovića, jedan napadač od 1. januara postaje višak

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.12.22. | 09:54

Angažovanje Kolumbijca Suareza će jednog igrača iz navale Amerije učiniti prekobrojnim u nastavku sezone. Prednost bivšeg napadača Partizana su godine i velike nade koje u njega ulaže uprava kluba, uz veru da će ga u nastavku sezone zaobići povrede

Dolazak kolumbijskog napadača Luisa Suareza u Almeriju, tačnije pozajmica koja će biti ozvaničena 1. januara, primoraće klub iz Andaluzije da napravi korekcije u sastavu za drugi deo šampionata. Kako piše lokalni Diario de Almeria sa spiska registrovanih igrača će izvesno neko od napadača, a sva svetla su uperena kad Dijegu Souzi i Marku Milovanoviću.

Prema istom izvoru, Souza bi mogao da bude prioritet za odlazak u ovom trenutku jer ima veću tržišnu vrednost, ali i zbog toga što bi oslobodio veći prostor u budžetu jer ima veću platu od mladog srpskog golgetera. Brazilac je produžio ugovor do juna 2024. godine, tako da bi Almeriji pripalo i određeno obeštećenje, a u ovom trenutku za njegove usluge je zainteresovana Granada.

Izabrane vesti

Milovanovićeva (19) velika prednost su godine i velike nade koje u njega ulaže uprava kluba. Bivši igrač Partizana je imao velikih problema sa povredama ove sezone, što je predstavljalo glavni razlog za činjenicu da je odigrao svega 29 minuta. Uprava kluba je još uvek uverena u njegovu blistavu budućnost, pa je jasno da su i njegove šanse za ostanak u timu značajno veće.

Španci pišu da će dolazak Suareza omogućiti treneru Rubiju da igra sa dvojicom napadača, što je već činio tokom sezone, ali nije dobio pravi rezultat. Očekuje se da bi Kolumbijac u tom sistemu igrao u tandemu sa Al Bilalom Turueom, dok bi Milovanović mogao da bude alternativa, ukoliko ga potpuno preskoče povrede u nastavku sezone. Napadačke opcije su i Leo Baptistao i Larži Ramazani, ali oni nisu klasični napadači.

Milovanović je prošlog leta došao u Almeriju iz Partizana za obeštećenje od 3.500.000 evra i potpisao ugovor do jula 2028. godine, što dovoljno govori o tome kakva su očekivanja od mladog golgetera iz Smedereva u Andaluziji. Ipak, Almerija je u ovom trenutku udaljena pet bodova od opasne zone, postignuto je 16 golova na 14 utakmica u dosadašnjem toku sezone, pa je nedovoljna efikasnost očigledno označena kao osnovni problem Rubijevog tima u ovoj sezoni.

Suarez je željan minutaže i obziljne uloge u timu. Ove sezone je zabeležio sedam nastupa za Marselj, samo dva puta je bio starter, ali je i pored toga postigao tri gola i ostvario jednu asistenciju za klub sa Velodroma. U Almeriji će dobiti mnogo više prostora na terenu, pa se očekuje da će za to poverenje uzvratiti golovima.


tagovi

Marko Milovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara