(© hskzrinjski.ba)
(© hskzrinjski.ba)

Premijer liga BiH: Jesenja titula na talonu

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.11.21. | 11:31

Zrinjski ima šansu da overi prvo mesto, a Tuzla Siti da zakuca trku

Posle prvenstvene pauze, 17. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine otvoreno je remijem Veleža i Širokog brijega (2:2), a danas će se lopta kotrljati u Tuzli i Sarajevu, u mečevima timova iz gornjeg dela tabele.

TUZLA SITI – ZRINJSKI (17.00)

Izabrane vesti

Od početka sezone dva tima su se izdvojila u borbi za vrh. Činilo se da će neko uspeti da im se priključi, ali kako je vreme proticalo Tuzla Siti i Zrinjski su nemilosrdno rešetali protivnike, niko nije uspeo da ih zaustavi u borbi za titulu. Upravo će ova dva rivala odigrati međusobni susret koji bi mogao da reši dileme oko jesenjeg prvaka, budući da su ostala tri kola do kraja, a Zrinjski ima prednost od sedam bodova.

Tuzla Siti je drugoplasiran sa 32 boda, ukoliko pobedi ukazaće se prilika da se do kraja jeseni ugorzi lider. Tim Husrefa Musemića je jedini pokazao da može biti konkurentan sjajnim Plemićima, pa će bez dileme meč na Tušnju biti poslastica za ljubitelje Premijer lige.

„Činjenica da igraju prvi i drugi govori kakav će meč biti. Želim da svi akteri budu na nivou i da gledaoci imaju šta da vide. Zrinjski je kvalitetna ekipa, osvajala je bodove i kada je igrala slabije. To je još jedan dokaz kvaliteta. Imamo ga i mi, pa ćemo pokušati da prvenstvo učinimo zanimljivijim“, istakao je trener Tuzlaka Husref Musemić, koji u ovom duelu neće moći računati na kažnjenog Čelikovića.

Zrinjski je vezao šest pobeda i suvereno korača ka novoj tituli. Plemići su delovali ubedljivo, dominantno i zasluženo se nalaze na prvom mestu, sa najviše postignutih (31), ali i ubedljivo najmanje primljenih golova (pet). Jedini poraz su upisali u Bijeljini od Radnika, ali više je to bio plod lošeg dana za Mostarce, nego loše igre. Nemanja Bilbija igra možda najbolji fudbal života, postigao je čak 13 golova, pa će predstavljati udarnu iglu Zrinjskog, koji se već danas želi okititi jesenjom titulom, što je i potvrdio trener Sergej Jakirović

„Tuzla Siti je ozbiljna ekipa koja nas prati određeno vreme. Ima individualni kvalitet, može da reši utakmicu u svakom trenutku i moramo da budemo maksimalno koncentrisani. Nama je cilj da ne izgubimo utakmicu, jer bi ostao isti razmak na tabeli, ali znam kako ekipa razmišlja. Želimo pobedu, ali smo svesni da to neće biti nimalo lako. I mi smo pokazali kvalitet, verujem da će biti fantastična utakmica“, istakao je Jakirović koji neće moći da računa na štopera Slobodana Jakovljevića i povređenog Ivana Bašića.

Prvi duel ove dve ekipe igran pod Bijelim brijegom, okončan je remijem (1:1).

SARAJEVO – SLOBODA (15.00)

Ako se u Tuzli igra duel za prvaka, onda će meč na Koševu biti direktan okršaj za poziciju koja vodi u Evropu. Istina, još je prerano govoriti o tome, budući da je do kraja ostalo još mnogo vremena, ali gledano sa psihološkog aspekta, motiv je veliki.

Sarajevo je trenutno na trećem mestu sa svega dva boda više od Tuzlaka, ali forma s kojom je bordo tim otišao na pauzu nije baš za pohvalu, pa je u ovih desetak dana Goran Sablić imao pune ruke posla. Navijači Sarajeva očekuju bolje igre, možda je meč na domaćem terenu idealna prilika. Gledajući ovu sezonu, bordo tim je mnogo bodova prosuo kod kuće, što je doprinelo kaskanju za liderom, ali u klubu vlada atmosfera da će stvari doći na svoje mesto.

„Sloboda je čvrsta ekipa koja ne prima mnogo golova, međutim jedino mi i Zrinjski smo uspeli da damo više od dva gola. Vidljivo je da je kompaktna u defanzivnom bloku, možda najbolja u ligi. Mi igramo kući i pokušaćemo da ih pritisnemo. Gledajući statistiku, logično je da se očekuje tvrda utakmica, ali imamo plan da napadnemo, što dovoljno govori koliko želimo pobedu“, istakao je Goran Sablić, lišen usluga Hebibovića, Palića i Kapića.

Od početka sezone Sloboda je premašila očekivanja. Svi su je videli u borbi za opstanak, a kako je vreme prolazilo, tako su crveno-crni uspevali da ostanu u vrhu tabele, pa su na petom mestu sa dva boda manje od trećeplasiranog Sarajeva. Dovoljan pokazatelj kakvu ekipu je napravio Mladen Žižović, bez zvučnih imena uspeva da pomrsi konce favoritima. Definitivno je Sloboda jedan od timova protiv kojih ne želite da igrate, jer je njihvo fudbal borben, disciplinovan, organizovan. Bodove im niko ne može osporiti, pa se tako ni Sarajevo ne može nazvati velikim favoritom

Mi u meč ulazimo puni samopouzdanja. Znamo šta nam je činiti i znamo da su nam potrebni bodovi, želimo da ostanemo pri vrhu. Sarajevo poseduje veliki kvalitet ali se mi ni protiv koga unapred nismo predali. Pružićemo dostojan otpor, pa ukoliko to ne bude dovoljno čestitaćemo rivalu. Ne idemo sa belom zastavom“, poručio je strateg Slobode Mladen Žižović.

Premijer liga BiH, 17. kolo

Petak

Velež – Široki brijeg 1:1

Subota:

15.00 Sarajevo – Sloboda

17.00 Tuzla Siti - Zrinjski

Nedelja:

13.00 Posušje - Leotar

15.00 Borac - Rudar

15.00 Zeljezničar - Radnik


 


tagovi

Premijer liga BiHTuzla SitiZrinjskiSloboda TuzlaFK SarajevoSarajevoNemanja Bilbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara