Foto: Reuters
Foto: Reuters

Premijer liga pitala klubove kako da unapredi VAR

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.03.21. | 16:42

U cilju da sledeće sezone sve bolje funkcioniše

Svedoci smo činjenice da VAR ne funkcioniše savršeno i to je Premijer liga na neki način priznala. I to tako što je poslala pismo na adresu 20 klubova i na taj način pitala za preporuke oko toga kako VAR može da se unapredi pred sezonu 2021/2022.

Treneri i igrači su među onima od kojih je traženo mišljenje posle još jedne sezone pune kontroverzi uključujući sudiju video-asistenta.

Izabrane vesti

Povratne informacije će se uporediti i predstaviti na ovogodišnjem sastanku akcionara kao pokušaj Premijer lige da ispravi greške u sistemu koji je (žestoko) kritikovan.

Premijer liga je zatražila od klubova da predlože kako da poboljšaju sistem u anketi objavljenoj ove nedelje. Radiće zajedno sa PGMOL-om, sudijskim telom za engleski fudbal.

Marginalne i sporne odluke iz ove sezone biće prikazane klubovima, koji će tada dobiti priliku da odgovore svojim stavovima.

Poslednja situacija u kojoj je VAR doneo mnogo polemika je situacija sa meča između Mančester Sitija i Sautemptona. Pep Gvardiola je sve to posle utakmice nazvao „neverovatnim“ i generalno daleko da je jedini izneo kritike na rad VAR tehnologije u protekle dve godine.

Zato Premijer liga želi da poboljša taj vid pomoći sudijama za sledeću sezonu. Možda će ideje i reakcije igrača i trenera pomoći u toj svrsi.


tagovi

VAR tehnologija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara