FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Premijerligaš razbija kasu za Blekburnovo dete, prodaja kakva nije viđena od Rokea Santa Kruza

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.24. | 17:27

Klub sa Ivud Parka sve je dalje od staza stare slave, ali i dalje proizvodi igrače najvišeg potencijala

Mnogo je godina prošlo od poslednjeg Blekburnovog učešća u Premijer ligi, a kamoli od perioda kada su se Roversi borili za visok plasman u elitnom rangu takmičenja. Posle ispadanja u Čempionšip 2012, a onda i u Ligu 1 2017, vratio se u u drugi rang, ali sada sa legendarnim Jon Dal Tomasonom mnogo je bliži ponovnoj selidbi u treći, nego povratku posle 12 godina u prvi.

Uprkos neubedljivim rezultatima, još su u Lankaširu kadri da nateraju platežno moćnije klubove da ozbiljno odreše kesu za njegove najtalentovanije igrače. Blekburn i Kristal Palas našli su zajednički jezik i dogovorili transfer 19-godišnjeg veziste Adama Vartona za obeštećenje od 22.000.000 funti (oko 25.700.000 evra) plus potencijalni bonusi. Biće to najskuplja prodaja osvajača Premijer Lige iz 1995. godine još od transfera Rokea Santa Kruza u Mančester Siti za nešto manje od 22.000.000 evra.

Izabrane vesti

Prelazak paragvajskog golgetera na Etihad pre skoro 15 godina bila je jedna od prvih velikih kupovina Mančester Sitija u arapskoj eri, a nakon toga Blekburn nije mogao da se pohvali unosnim poslovima (osim odlaska Fila Džonsa u Mančester Junajted za oko 19.000.000). Sada mu se posrećilo s momkom rođenim baš u Blekburnu, a koliko su čelnici kluba bili sigurni u Vartonovu prodaju pokazuje i činjenica da su sve do finiša prelaznog čekali poboljšanu ponudu, pošto su prethodnu od oko 20.000.000 evra odbili. Adam Varton je u tekućoj sezoni odigrao 26 utakmica u Čempionšipu.

Za Kristal Palas biće ovo drugo pojačanje u zimskom prelaznom roku. Kolumbijski desni bek Danijel Munjoz stigao je za obeštećenje od 10.000.000 evra iz Genka, a sada će Roj Hodžson dobiti vredno pojačanje u veznom redu nakon teške povrede Šeika Dukurea u novembru. Fudbaler iz Malija povredio je Ahilovu tetivu i neće igrati do završetka sezone. Biće ovo ujedno i treća najskuplja kupovina u istoriji kluba sa Selhurst Parka, nakon bivšeg Liverpulovog dvojca Kristijana Bentekea i Mamadua Sakoa.


tagovi

Premijer ligaBlekburnČempionšipTransferiZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara