Premijerligaši neće neutralne terene! Spremni su i da se sezona ne nastavi…

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.05.20. | 20:18

Nastavljaju se razgovori o budućnosti Premijer lige

Stav engleskih premijerligaša je da ne žele da igraju na neutralnim terenima ako se sezona nastavi. A prvi put su otvoreno razgovarali i o scenariju ako sezona ne bude mogla da se nastavi…

Stav većine klubova je da žele utakmice na domaćem i gostujućem terenu ako se sezona ipak nastavi posle 1. juna. Predlog političara i policije da se mečevi igraju na nautralnim terenima je glatko odbijen.

Izabrane vesti

“Svi žele da igraju kod kuće i na strani ako to bude moguće. Očigledno je da se neki klubovi osećaju jačim na svom terenu od nekih drugih”, rekao je Ričard Masters, direktor Premijer lige.

Na sastanku koji je održan virtuelnim putem, predstavnici premijerligaša su razgovarali i o statusu igrača čiji ugovori ističu 30. juna i složili se za kratkoročna produženja saradnje do završetka sezone.

Ostrvski mediji pišu da je nastavak Premijer lige moguć tek posle 1. jula, ali da publike sigurno neće biti na stadionima dok se ne pronađe vakcina za korona virus.

Novost je i da su klubovi prvi put tazgovarali i o scenariju ako sezona ne bude mogla da se nastavi. Manji klubovi iz donjeg dela tabele su glasni u stavu da se po svaku cenu izbegne ispadanje iz lige ako se ona ne nastavi.

„Ovo je prvi put da smo diskutovali i o potpunom prekidu sezone. Jasno je da nam je svima cilj da nastavimo sezonu, ali moramo da razmotrimo i druge opcije. Nikakvi zaključci nisu doneti i jedino je dogovoreno da se i narednom periodu diskutuje o ovom scenariju“, rekao je Masters.

Što se tiče igrača kojima 30. juna ističu ugovori i igrača koji su na pozajmicama, stav je da se saradnja produže ako se sve tri strane slože. Razgovaralo se i o tehničkim pitanjima, medicinskim protokolima uz dogovor da se narednih dana obave i razgovori sa igračima i trenerima.

Podsetimo, vlada Velike Britanije je danas istakla nadanja i ambicije da će sport moći da se nastavi po posebnim uslovima od 1. juna, ali nikakve definitivne odluke nisu usvojene povodom toga. 


tagovi

Korona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara