Atomski mrav se vraća u Seriju A

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.04.20. | 17:50

Na mesto gde je odigrao najefikasniju sezonu u Italiji

Dejan Kuluševski je potpisao za Juventus i kad počne naredna sezona preseliće se u Torino, u pokušaju da se izbori za minutažu kod Mauricija Sarija. Parma traga za zamenom i kako stvari stoje mogla bi da je nađe u liku Sebastijana Đovinka.

Iskusni ofanzivac, tokom karijere dokazan i kao centralni i drugi napadač, ali i krilo, želja je sportskog sektora kluba iz Ređo Emilije. Štaviše, čelnici ne kriju da bi rado videli bivšeg italijanskog reprezentativca u ekipi, uveliko s pominje da bi mogao da bude prvo, verovatno i najzvučnije, pojačanje za narednu sezonu.

Izabrane vesti

Sportski direktor Danijele Fađijano najpre je diplomatski rekao „videćemo“, da bi zatim pojasnio kako angažman Đovinka jeste u planu.
Ništa još nije sigurno, ali bi Đovinko mogao da bude ideja, da zameni Dejana Kuluševskog“, pojasnio je operativac Parme.

Ovo je drugi put u samo nekoliko meseci da Parma pokušava da angažuje svog bivšeg igrača. Pokušala je i pred kraj zimskog prelaznog roka, kad je Žervinjo naprasno nestao, da bi posle propalog transfera nekadašnjeg reprezentativca Obale Slonovače treneru Robertu D’Aversi postalo jasno da od posla nema ništa. Za narednu takmičarsku godinu možda bude drugačije, Kuluševski svakako odlazi, niko ne zna da li Žervinjo ostaje, pa će se otvoriti bar jedno mesto po krilu.

A na „Tardiniju“ i te kako pamte Sebastijana Đovinka po lepom. Došao je 2010. iz Juventusa na pozajmicu, ostao dve sezone, a u drugoj odigrao tako da je bio ubedljivo najbolji igrač tima i sa 15 golova u prvenstvu i jednim u kupu prirastao za srce navijačima i rukovodiocima. Popularnom Atomskom mravu to je ujedno bila i najbolja sezona na teritoriji Italije. Nikad pre, ni posle toga, nije ostvario sličan učinak.

Jeste rešetao u dresu Toronta na terenima MLS lige, poslednje dve godine je član Al Hilala. Ugovorom je vezan za klub iz Rijada do decembra 2021, pa i ako se dogovori sa igračem, Parma će imati poteškoća da se „oslobodi“ iz Saudijske Arabije. No, ništa nije nemoguće. Plan je na stolu. Čeka se realizacija. Iako su mu 33 godine, još Đovinko može da trese mreže.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara