Fudbaleri Fenerbahčea (© Reuters)
Fudbaleri Fenerbahčea (© Reuters)

Premijerligaški rafal u Turskoj: Pogađali Afobe, Valensija i Sise, Fener iz dvojke u keca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.10.20. | 19:11

I drugo mesto na tabeli posle pobede nad Trabzonom - 3:1

Dve razočaravajuće sezone su iza Fenerbahčea. Umesto borbe za titulu, tavorio je pri dnu ili stagnirao u sredini tabele. Kad se malo ko u azijskom delu Istanbula nada procvatu evo ga prvi vrhu, odmah iza lidera Alanje.

Slavni turski klub upisao je treću vezanu prvenstvenu pobedu, s tim što je u završnom susretu nedeljnog programa protiv Trabzona morao da se pomuči – 3:1.

Izabrane vesti

Slavio je zasluženo, na krilima nekadašnjih premijerligaških fudbalera. Daleko više obećavali su Ener Valensija i Papis Sise u Engleskoj, zaoblizanim putem karijere su im se ukrstile na Bosforu, letos su potpisali za Fener i večeras mu doneli tri boda, preokretom protiv uvek opasnih gostiju sa Crnog mora.

Najpre je Ekvadorac Valensija, nekadašnji fudbaler Vest Hema i Evertona, omogućio domaćinu da povede u 55. minutu, da bi tri boda osigurao Sise, koga pamtimo najviše po golovima za Njukasl.

Mada, pre njih dvojice veliku pomoć Fener je imao od Serkana Asana, početkom drugog počluvremena postigao je autogol i poništio vođstvo Trabzona iz sredine prvog dela pogotkom još jednog fudbalera dubokog traga na ostrvskim terenima. Postigao je Benik Afobe treći gol otkako je stigao u Trabzon, nagovestio sposobnost da po brojkama reprizira učinak Aleksandra Serlota, koji se posle 24 gola minule sezone preselio u RB Lajpcig.

Fener u ovom trenutku mora da se zadovolji statusom drugog kluba na tabeli. Na vrhu je Alanja. Tim iz poznatog letovališta upisao je treću vezani trijumf, tako što je iznenađujućae bodove sa gostovanja Galatasaraju pozlatio sigurnom pobedom nad novim članom elite, Karagumrukom – 2:0.

I na ovom susretu zablistala su pojačanja. Stigli su u Alanju u minulom prelaznom roku Brazilac Davidson iz Gimaraeša, te Kuma Babakar posle epizode u Lećeu i upravo njih dvojica su se postarala da tim Čakdaša Atana ostane na liderskoj poziciji.

TURSKA – 6. KOLO

Petak

Kasimpaša – Geztepe 0:0

Subota

Gazijantep - Konja 1:0 (0:0)

/Demir 76/

Bašakšehir - Antalija 5:1 (4:1)

/Višća 11pen, 23, Kahveči, Kriveli 35, Đulijano 83 - Podolski 14/

Erzurum - Galatasaraj 1:2 (1:1)

/Noviskovas 45 - Kilinč 20, Falkao 64/

Nedelja

Fenerbahče – Trabzon 3:1 (0:1)

/Asan 51 ag, Valensija 55, Sise 72 – Afobe 23/

Malatija - Genčlerbirligi 2:1 (1:1)

/Kaja 24, Kanacikus 53 – Jildirim 10/

Alanja -  Karagumruk  2:0 (1:0)

/Davidson 8, Babakar 81/

Ponedeljak

18.00: (3,30) Denizli (3,40) Bešiktaš (2,20)

18.00: (1,87) Sivas (3,60) Rize (4,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Benik AfobePapis SiseEner Valensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara