Komentari na vest

Preminula legenda splitskog Hajduka Petar Nadoveza

3

3579

pre oko 1 godinu

Надовезе су Срби из села Рупе. Позната као једина фамилија која није прешла на католичанство! Одбивши да приме католичку веру, локална власт одлучи да их на неки начин измести из заједнице. Добили су право да се скуће, али на крају села, што би рекао народ: да се надовежу. Тако су и добили презиме, Надовеза. Поздрав мојим пријатељима Надовезама!
t

takoo jeee

pre oko 1 godinu

Pa cujem da je bio veliki zvezdas ?? A kako su se ranije prezivali? I da li se izjasnjavao kao Srbin iki Hrvat?
g

gost 098

pre oko 1 godinu

Apsolutno se slažem sa obojicom. I da se "nadovežem" mislim da je Kvicha iz Napolija Srbin,prezime Kvaratskhelia je u stvari Kvaračelić što je čisto Srpsko prezime. Mbape isto tako ,prabaka mu je otišla u afriku i udala se za afrikanca. On je ustvari Mbapić,porijeklom iz Jagodine. Ali koliko ja pratim povijest,afrikanci su porijeklom Srbi,ali su zbog stoljeća boravka u Africi,pocrnili. Isto tako Isus je u stvari rođen u Nikšiću a njegov otac Bog je porijeklom iz Čačka,što automatski znači da su svi porijeklom Srbi.
3

3579

pre oko 1 godinu

Gost 098 за набројане не знам, али знам да су Срби: Тесла, Арсен Дедић, Перо Надовеза, Ђорђе Новковић, Милутин Миланковић, Руђер Бошковић, Светозар Боројевић, Момчило Ђујић, … па зашто вас то боли?
g

gost 098

pre oko 1 godinu

Apsolutno su svi srbi. Od Neil Armstronga teta po četvrtim koljenu je srpkinja,a pošto je in bio na mjesecu,automatski je mjesec srpski,a pošto je mjesec u svemiru,onda je svemir srpski.
3

3579

pre oko 1 godinu

Ви сте ти који присвајање све Српско и представљате као Хрвате. Па и Вука Мандушића и Стојана Јанковића исто својатате као Хрвате 🤣 па имате ли срама?!
Т

Трцд Чикаго

pre oko 1 godinu

Почивај у миру легендо.