©Reuters
©Reuters

PREOKRET: Benzema otišao iz Reala!!!

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.06.23. | 11:58

Oglasio se madridski klub

Preokret! Karim Benzema napustiće Real na kraju sezone, potvrdio je madridski klub.

Velika vest stigla je upravo sa Santijago Bernabua! Velika i poprilično iznenađujuća, s obzirom na izjavu koju je pre samo tri dana dao francuski napadač.

Izabrane vesti

"Istina ne stanuje na internetu. Ja sam igrač Reala, tu sam, samo o ovom klubu mislim", rekao je Benzema na Markinoj dodeli nagrada u četvrtak, a Karlo Ančeloti se potom usaglasio sa vlasnikom Zlatne lopte.

Izgleda da istina, ipak, stanuje na internetu. Epilog koji je početkom prošle nedelje ekskluzivno najavio Atletik danas je dobio zvaničnu potvrdu direktno iz Madrida.

"Real Madrid i naš kapiten Karim Benzema dogovorili su se da okončaju njegov briljantan i nezaboravan period u klubu", navodi se u saopštenju Kraljevskog kluba.

Real je, podsetimo, imao opciju da produži Benzemin ugovor na još godinu dana, do leta 2024. godine, štaviše, pojedini mediji tvrde da je tu opciju i aktivirao tokom aktuelne sezone, ali je isto tako sa francuskim napadačem sklopio džentlmenski dogovor da mu ne stoji na putu u slučaju da odluči da karijeru nastavi na drugom mestu. Kako stvari stoje, u Saudijskoj Arabiji, a u utorak će u Valdebebasu održati oproštajnu konferenciju.

Večerašnja utakmica protiv Bilbaa, dakle, biće mu poslednja u dresu Kraljevskog kluba. Benzema je do sada odigrao 647 mečeva za madridski klub i peti je na večnoj listi Reala po broju nastupa iza Raula, Ikera Kasiljasa, Manola Sančisa i Serhija Ramosa. Kada je pak reč o broju golova za Kraljevski klub, sa 354 pogodaka u leđa gleda samo jednom čoveku - Kristijanu Ronaldu.

Međutim, kada govorimo o trofejima osvojenim u Realu, samo Marselo može da mu parira, pošto ih obojica imaju po 25. Po pet puta je osvajao Ligu šampiona i FIFA Svetskog klupsko prvenstvo, u četiri navrata Primeru, UEFA Super kup i španski Super kup, a podigao je tri trofeja u Kupu Kralja.


tagovi

Real MadridLetnji prelazni rok 2023Karim Benzema

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara