(©Reuters)
(©Reuters)

Preokret i ubedljiva pobeda za plasman u drugu fazu: Kamerun gazi ka trofeju pred domaćom publikom

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 18:54

Sa po dva gola Toko Ekambi i Abubakar potpisali poraz Etiopije (1:4)

Prvo kolo grupne faze Kupa afričkih nacija donelo je u većini slučajeva fudbalske uspavanje, a jedina reprezentacija koja je na premijeri postigla dva gola bio je domaćin Kamerun u pobedi nad Burkinom Faso (2:1). Preokret na premijeri doneo je ceo plen domaćinu, a po istom scenariju, Kamerun je do tri boda stigao i protiv Etiopije, doduše znatno ubedljivije te je rutinski, na krilima dvostrukih strelaca Ekambija i Abubakara osigurao mesto u narednoj fazi..

Uprkos ranom vođstvu koje je Hotesa doneo gostima u 4. minutu posle akcije po desnom boku i asistencije Gebremihaela gosti su tokom većeg dela susreta bili inferiorni rival, a činjenica da nisu umeli da pronađu rešenje za ubojiti dvojac Kameruna koštao ih je ubeedljivog poraza.

Izabrane vesti

Na odgovor domaćina čekalo se samo četiri minuta, a režirao ga je Toko Ekambi preciznim udarcem glavom sa druge stative nakon centaršuta Faija sa desnog boka. Uprkos pretnjama domaćina rezultat je do odlaska na odmor ostao nepromenjen, međutim ofanziva Kameruna dala je rezultat početkom drugog poluvremena kada je Vinsent Abubakar sa dva pogotka u dva minuta razrešio sve dileme po pitanju pobednika i učvrstio se na vrhu liste strelaca sa četiri gola.

Rivala na konopcima dokrajčio je Ekambi drugim golom u 67. minutu. Potpuno inferiornog rivala raspoloženi domaćin mogao je da kazni sa još nekoliko golova, ali igrači Kameruna nisu iskoristili šanse u završnici od kojih je najbolju imao Hongla u 87. minutu kada je gađao preko prečke.

Drugom pobedom u isto toliko sussreta Kameruun je, osim što se plasirao u narednu fazu, istakao ozbiljnu nameru da se vrati na kontinentalni tron sa kojeg ga je pre dve godine svrgao Alžir. Potencijalna titula najbolje reprezentacije Afrike pred domaćom publikom bila bi šesta za Lavove.

KUP AFRIČKIH NACIJA – 2. KOLO

GRUPA A

Četvrtak

Kamerun - Etiopija 4:1 (1:1)

/Toko Ekambi 8, 67, Abubakar 53, 55 - Hotesa 4/

20.00: (3,45) Zelenortska Ostrva (2,80) Burkina Faso (2,60)



tagovi

Kup afričkih nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara