Julijan Draksler (Foto: AFP)
Julijan Draksler (Foto: AFP)

Preokret: PSŽ pregovara sa Drakslerom o nastavku saradnje

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.03.21. | 17:33

Maurisio Poketino u ulozi inicijatora

Još otkako je leta 2017. godine stigao na Park Prinčeva Julijan Draksler nije uspevao da se izbori za mesto u startnoj postavi. Nikada nije imao značajniju ulogu u pariskoj ekipi i kao takvog aktuelni šampion Francuske je u prethodnih nekoliko prelaznih rokova pokušavao da ga proda, ali je u danas ipak došlo do preokreta – uprava Pari Sen Žermena otpočela je pregovore sa nemačkim vezistom oko produžetka ugovora koji ističe na kraju sezone, piše ugledni Ekip.

Jedan od razloga zbog kojeg su u Parizu promenili mišljenje jeste dolazak Maurisija Poketina. U nedavnom dvomeču protiv Barselone Draksler je oba puta bio starter. Pre toga je meč u nokaut fazi Lige šampiona počeo pre četiri godine, u onom porazu od 6:1 na Nou Kampu. Od početka 2021. godine odigrao je deset mečeva, više nego za čitav jesenji deo sezone.

Izabrane vesti

Ne treba naravno zaboraviti da su Nejmar i Mojze Ken jedno vreme bili van stroja, što je otvorilo prostora za bivšeg vezistu Volfzburga, ali Ekip tvrdi da je Poketino pre nekoliko dana objasnio sportskom direktoru Leonardu da želi Drakslera u timu i u narednoj sezoni, zbog čega bi trebalo poraditi na nastavku saradnje.

Brazilac je poslušao Poketina i krenuo u izvršenje zadatka. Međutim, Parižani je za sada je sve u početnoj fazi pregovora, Parižani još nisu pred Drakslera izneli konkretne detalje potencijalnog novog ugovora. Ekip naglašava da bi zbog globalne finansijske krize smanjenje plate bilo neminovno, odnosno da Nemac ne bi mogao da očekuje 7.000.000 evra godišnje, koliko trenutno prima u Parizu.

Ali Draksleru se dopada glavni grad Francuske. Krajem 2020. godine, kada nije bilo ni naznaka o produžetku saradnje, vezista je navodno rekao da bi u slučaju da mu iz kluba ponude da ostane, njegov odgovor bio potvrdan. Ostaje da vidimo da li se nešto promenilo u međuvremenu...


tagovi

Julijan Draksler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara