Foto: Reuters
Foto: Reuters

Preokret: Sa Pinto ostaje u Vasku

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.12.20. | 00:27

Barem dok se predsednik kluba ne vrati u Brazil

Konstantno se Rikardo Sa Pinto susretao sa problemima otkako je pre nešto manje od dva meseca stigao u Vasko da Gamu. Gotovo da nije bilo meča na kojem je mogao da računa na kompletan sastav, neretko se dešavalo da zbog korona virusa ostane bez dvocifrenog broja fudbalera, a pojedine utakmice je iz istih razloga i sam morao da propusti. Problemi su se odrazili na rezultate i Portugalac se našao na udaru, kako navijača, tako i brazilske štampe, da bi prethodne nedelje praktično bio viđen kao "bivši". Međutim, kako navodi brazilski Globo, u međuvremenu je došlo do preokreta: Sa Pinto ostaje na kormilu Moreplovaca!

Najbolji strelac ekipe Herman Kano prethodne noći je u nadoknadi doneo svom timu bod u gradskom derbiju od Fluminensea, čime je prekinuo niz svog tima od tri poraza i kupio malo vremena portugalskom stručnjaku. Naime, kako Globo navodi, klupska uprava je odlučila da Sa Pinta ostavi na klupi barem dok se predsednik Alešandre Kampeljo vrati iz Evrope, te će Portugalac gotovo sigurno predvoditi Vasko protiv Santosa u nedelju.

Izabrane vesti

Kampeljo je trenutno u Portugalu gde pregovara sa čelnicima Boaviste o prodaji Natana kojeg je pozajmio letos klubu iz Porta, i tek kada se vrati u Brazil odlučivaće se o Sa Pintovoj sudbini. Ali daleko od toga da je pritisak skinut sa Portugalčevih pleća. Štaviše, jednom kada su se bitniji igrači vratili u sastav, očekivala se revolucija Vaska. Umesto toga, njegov tim primio je po četiri gola od Gremija i Seare za samo nedelju dana, a na poslednjih sedam mečeva postigao je samo jedan.

Za gotovo puna dva meseca rada Sa Pinto je u svim takmičenjima vodio Vasko na 13 utakmica sa skorom od dve pobede, pet remija i šest poraza. Konkretno u prvenstvu učinak je još slabiji. U devet kola pod portugalskim stručnjakom osvojio je tek 25,9 odsto poena, manje u pomenutom periodu čak i od Gojasa i Botafoga, dva poslednjeplasirana tima, te se opravdano našao u zoni ispadanja...


tagovi

Vasko da GamaRikardo Sa Pinto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara